LAHTI GJORDE 3 MÅL OCH TOG 3 POÄNG

Strålande sommarväder och fotboll är en svårslagen kombination om ni frågar mig. Kryddas och toppas den kombinationen med vinst för IFK är det snudd på fantastiskt. Tyvärr blev inte denna kväll fantastiskt.

Enligt min uppfattning var det en spelmässigt relativt jämn match där IFK kunde göra det rätt bra och FC Lahti stundtals var i trångmål. Dock var det Lahti som gjorde målen och som till slut vann matchen helt och hållet rättvist.

Matchen första halvlek bestod egentligen inte av några riktigt heta målchanser. Närmast var troligen IFK efter en hörna då bollen likt en flipperkula åkte fram och tillbaka i straffområdet men tyvärr letade sig inte bollen in i mål. Noterbart i övrigt är att det bara i första halvlek utdelades hela 6 stycken gula kort av domare Antti Munukka - 4 st till IFK och 2 st till Lahti.
Första halvleken avslutades således med ställningen 0-0.

Andra halvlek inleds på ett positivt sätt då IFK efter en hörna får in bollen i mål, tyvärr döms detta av för offside men där och då känns IFK heta. Dubbel-tyvärr när det kort därefter blir ett bakslag då Frankline Okoye kampar med Macoumba Kandji och FC Lahtis tilldöms straff. Den rutinerade Kari Arkivuo tar hand om straffen och den går i mål, trots att Marc Nordqvist är på bollen. Känslan var inte bra, nu skulle det bli tungt. IFK däremot visade en bra reaktion på baklängesmålet. Den absoluta bästa chansen har Emile Tendeng i den 64:e minuten då han styr Jiri Nissinens inlägg mot mål. Tyvärr gör Tiainen en jätteräddning och styr ut bollen till hörna.

Skulle Tendengs styrning gått i mål istället så skulle matchen säkerligen sett annorlunda ut. Men att spekulera i OM och MEN hjälper inte mycket nu. IFK försökte ytterligare genom ett trippelbyte då Vahid Hambo, Oscar Wiklöf och Tehe Olawale kommer in med fräscha krafter.

Dessvärre är det Lahti som gör 0-2 genom Loorents Hertsi på ett fint slaget inlägg av Javi Hervas och matchklockan har hunnit ticka till 72 minuter. Nu känns det tungt igen. IFK försöker och försöker. Försöken blir allt mer desperata och det är mycket vilja men det vill sig inte bättre än att Yli-Hietanen sätter in 0-3 målet.

Nu glömmer vi detta och blickar framåt mot nästa match. Det är ju faktiskt så då står det 3 nya poäng på spel.

/Lasse Danielsson