Landslagsmeriterad ytterback klar för IFK

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

 

 

Landslagsmeriterad ytterback klar för IFK Mariehamn

 

Den landslagsmeriterade Mikko Sumusalo är klar för IFK Mariehamn inför säsongen 2020. Vänsterbacken och hela Ålands fotbollslag har idag undertecknat ett spelaravtal för säsongen 2020. Detta innebär även att Dylan Murnane inte kommer att återfinnas i IFK Mariehamns spelartrupp inkommande säsong.

 

Den 29-årige Sumusalo är en välmeriterad fotbollsspelare. Han är fostrad i Futura och sedermera tio år i HJK:s ungdomsled innan han gjorde A-lagsdebut i HJK:s farmarklubb, Klubi04. For drygt tio år sedan debuterade han i HJK och efter ca 80-talet matcher i HJK fick han chansen utomlands och under säsongerna 2014-2018 representerade han klubbar som RB Leipzig, Hansa Rostock, Rot Weiss Erfurt och Chemnitzer. Under 2018  återvända han till HJK och under 2019 spelade han 23 matcher för FC Honka och gjorde 3 mål. Sumusalo har gjort 70-talet landskamper i ungdomslandslagen from U-15 upp till U-21-landslaget och hittills har han också gjort sju stycken A-landskamper i Huuhkajat. Den senaste A-landskampen spelade han 2017 och han var även med i den finska EM kval truppen så sent som i mars 2019.

 

Vi har sökt efter en försvarare och vi har velat hitta en erfaren spelare som kompletterar vårt lag som i övrigt är ungt och lovande. Med Mikko i laget får vi en meriterad finsk ytterback som har internationell rutin och spelat på högsta finska nivå en längre tid samt varit med i landslagssammanhang. Han bidrar med sin kompetens på planen, inte bara spelmässigt utan också med sin erfarenhet och rutin vilket innebär att vi nu har en riktigt bra mix i laget, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.