Lönn och Backaliden klara för Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Lönn och Backaliden klara för Grönvitt

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med två nyförvärv inför 2019 års Veikkausliiga-säsong. Det rör sig om Hampus Lönn och Gustaf Backaliden.

Såväl Lönn som Backaliden var tidigare hos Grönvitt på provspel och nu är spelarkontrakten undertecknade. Avtalen är ettåriga för båda spelarna.

Gustaf är en 21-årig central mittfältare som senaste säsong spelade i IFK Malmö.

Gustaf är ung och utvecklingsbar och det vi såg av honom vid testspelet övertygade oss att vi vill ta hit honom för att förhoppningsvis se en fortsatt stark utveckling hos Gustaf som snabbt gör honom till en stabil ligaspelare, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson

Hampus Lönn är i sin tur en 27-årig yttermittfältare som tillhört IFK Norrköping den senaste säsongen men varit utlånad till IK Sylvia och var där en starkt bidragande orsak att IK Sylvia tog steget upp till division 1.

Hampus var med och förde upp Sylvia till division 1 i Sverige senaste säsong och vill nu ta nästa steg i sin utveckling och vi ser en bra potential i honom och testspelet övertygade oss om att vi vill ge honom chansen, fortsätter Mattsson.