Lovande ungdomsspelaren Michael Fonsell klar för 2023

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och den lovande ungdomsspelaren Michael Fonsell har skrivit ett ettårskontrakt som innebär att Fonsell är en del av nästa års Veikkausliigatrupp. 

Michael Fonsell är född 2003 och fyller 20 år nästa säsong. Han har under denna säsong haft ett ungdomskontrakt men tar nu klivet in i A-laget fullt ut med ett A-lagskontrakt. 

Under innevarande säsong har den vänsterfotade Fonsell varit en av nyckelspelarna i FC Ålands division 3-lag som fungerar som Grönvitts farmarlag. Fonsell har växlat mellan att spela mittfältare och mittback under säsongen i FC Åland.

-Det är kul att få skriva ett riktigt avtal med IFK efter att jag har fått vara sommarproffs i somras. Jag har varit i IFK i princip hela mitt liv så det kändes helt rätt att skriva på. Jag ser fram emot kommande säsong och förhoppningsvis ska det bli en riktig bra år, säger Micke.

- Micke är en lovande spelare som redan i år tränat regelbundet med A-laget och som nu är redo att nästa säsong konkurrera ännu hårdare om speltid i ligan. Han har gjort en bra säsong i farmarlaget FC Åland och vi tror att han under nästa säsong kan ta ytterligare kliv i sin utveckling, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.

Michael Fonsell är den tredje ungdomsspelaren som har A-lagskontrakt i årets Grönvita ligatrupp. De två övriga är mittfältaren Leo Andersson och anfallaren Arvid Lundberg.