Lukas Syberyjski är IFK Mariehamns nya tränare

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Lukas Syberyjski är IFK Mariehamns nya tränare 

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med en ny huvudtränare efter Peter Lundberg som lämnar Grönvitt efter denna säsong för U-19 landslaget. 

Ny huvudtränare för IFK Mariehamn är Lukas Syberyjski. Syberyjski är 38 år och har tränat IK Frej i svenska Superettan. Före det har han bland annat varit tränare för Hammarby IF:s U-19 lag och AIK:s akademilag. 

Avtalet mellan IFK Mariehamn och Lukas Syberjyski är över två säsonger.

- Jag är mycket nöjd över att vi kunnat göra klart med Lukas som vår nya tränare. Han är en ung, modern och intelligent tränare. Vi gillar även hans syn på ledarskap, alltså allt som rör gruppdynamik, tydlighet, feedback och utveckling av både individer och grupp. Han känner till hur det är att jobba i en mindre klubb med allt vad det innebär från sin tid som tränare i IK Frej och det gör att han passar väl in i IFK:s värdegrund. Vi tror att det är rätt att satsa på en ung och lovande tränare som har höga ambitioner och stor energi och vi tror att han kan ha minst samma utveckling som tränare såsom tex Lundis haft i IFK. Med Lukas som ny tränare för laget är det nu också enklare att bygga vidare med resten av tränarstaben samt spelartruppen, vilket är nästa prioriterade område, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson

Lukas Syberjyski tillträder som ny IFK-tränare från 1.1.2020