MÅLFEST OCH TRE POÄNG!

IFK Mariehamn – KTP 4 – 2 (3–2)

Denna fantastiska höstkväll var det dags för sista spelomgången i årets grundserie. IFK hade all anledning att äntra planen med självförtroende sedan man radat upp fyra segrar på de sex senaste matcherna. För motståndet stod KTP, som inför kvällens drabbning innehade tabellens jumboplats. Kvällens match var även extra viktigt ur den aspekten att alla poäng från grundserien räknas med till slutserien.

Första halvlek

De dryga tusen personerna som tagit sig till WHA denna soliga söndagskväll hann nog knappt sätta sig tillrätta innan matchen tog en flygande fart från första minuten. Framspelad av Tamminen var Hambo framme och stötte in 1–0 till grönvitt redan i matchens första minut. Vilken drömstart!

Firandet från ledningsmålet hann knappt sjunka in innan det var dags igen, Mastokangas slog ett läckert inlägg från högerkanten som Hambo stötte in vackert, 2–0 var ett faktum! I matchens åttonde minut tar sedan bollen på KTP:s Sissokos hand innanför straffområdet, och domaren Al-Emara pekar på straffpunkten. Det var ingen mindre än Vahid Hambo själv som klev fram och satte 3–0 stensäkert och fullbordade ett äkta hattrick på mindre än 10 minuter.

Första halvlek fortsatte i samma målgoda anda då KTP kunde reducera med två snabba mål i minuterna 14 och 15, det första efter spel i djupled och med avslut lågt förbi Forsman, det andra via en snygg nick ribba-in. När domaren blåste för halvtid stod det 3-2 till grönvitt och en av årets målrikaste halvlekar på WHA var till ända.

Andra halvlek

Andra halvlek började i högt tempo även den, redan efter två minuter står Forsman för en fin räddning då KTP bryter fram längs högerkanten, men avslutet är inga större problem för Forsman.

I 64:e matchminuten är det ruggigt nära mål igen för IFK då Sumusalo klipper till en retur efter en hörna, men bollen studsar i en försvarare och KTP-målvakten lyckas parera. Det är fortsättningsvis en väldigt bra fotbollsmatch som spelas och chanserna för de båda lagen är nästan för många för att hålla räkningen på.

I matchens sista övertidsminut flyger Igboananike fram på mittplanen och lyckas stöta fram bollen till en friställd Olawale som enkelt rundar KTP-målvakten och rullar in spiken i kistan, 4–2 till grönvitt!

/Niclas Lundberg

Målskyttar: Hambo (2, 5, 9), Tarvonen (14), Mäkijärvi (15), Olawale (90)

Varningar IFK: Tendeng, Tähti

Varningar KTP: Sissoko

IS-stjärnor: 3 Vahid Hambo IFK, 2 Eero Tamminen IFK, 1 David Ramadingaye KTP

Domare: Mohammad Al-Emara

Laget:

Forsman – Tähti – Buwalda – Svensson – Sumusalo (85) – N Mäenpää – Abubakari (28) – Mattsson – Mastokangas (67) – Hambo (85) – Tamminen (67)

Avbytare:

Nordqvist – Okoye – Sjöroos (67) – Tendeng (28) – Tehe (67) – A Mäenpää (85) – Igboananike (85)