Målvaktsbesättningen klar för Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Målvaktsbesättningen klar för Grönvitt

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med målvaktsbesättningen inför nästa säsong i Veikkausliiga. Arbetet med att bygga en slagkraftig spelartrupp inför 2019 års ligasäsong är i full gång och nu har Grönvitt gjort klart med de tre målvakter som klubben satsar på.

Målvaktsbesättningen består av två bekanta namn och ett nyförvärv. Tredjemålvakten Dan Sjöblom fortsätter och har kontrakt för inkommande säsong. Marc Nordqvist återvänder från sin utlåning till norska Jerv och har kontrakt över de två kommande säsongerna. Och som ny målvakt i målvaktstrion har IFK Mariehamn gjort klart med den rutinerade ligamålvakten Oskari Forsman. Forsman har ett kontrakt som sträcker sig över 2019 med option för 2020. Forsman är 30 år gammal och ett välbekant ansikte för publiken på Wiklöf Holding Arena då han gjort över 70 ligamatcher i klubbar som RoPS, PS Kemi och FC Lahti samt mer än 100 matcher i division 1. Här senast kommer Forsman från FC Lahti där han spelade cirka 1/3 av lagets ligamatcher under senaste säsong.

Arbetet med att säkra upp en konkurrenskraftig trupp inför nästa år pågår som bäst och jag är nöjd med att vi nu kunnat göra klart med en så viktig pusselbit som målvaktsbesättningen. Marc återvänder från sin utlåning och vi tror att han kommer tillbaka med värdefull erfarenhet och litet av revanschkänsla efter senaste säsong där varken han eller laget fick ut sin fulla potential.

Därtill har vi lyckats knyta till oss en erfaren, stabil och etablerad ligamålvakt i Oskari Forsman som räddat många bollar mot oss under sin karriär i motståndarlag. Han är dessutom homegrown spelare, precis som våra andra två målvakter, vilket är viktigt för lagbygget. Det är även en helt perfekt lösning att Dan Sjöblom finns kvar i laget som tredjemålvakt. Det är en position som inte syns så mycket men som är en viktig komponent i målvaktsbesättning, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson

Som en följd av detta står det klart att Anton Lepola och Igor Levchenko lämnar IFK Mariehamn och klubben tackar Lepola och Levchenko för deras insatser i Grönvitt och önskar dem all lycka till i nya utmaningar.