Målvaktsdebut i Finlands Cup

Klockan sju i kväll lördag ställer sig nyförvärvet Andreas Vaikla i IFK-målet för första gången i en tävlingsmatch. Det är tredje matchen i Finlands Cup och Pallo-Iirot står för motståndet. Pallo-Iirot spelar visserligen i division tre men kommer inte till Åland för att bli någon slagpåse.

– Vi ska visa mod i matchen. Det är helt meningslöst att gå till match och vara ängsliga och spela långa bollar. Vi har en fantastisk chans att spela mot finländska mastarna och vi ska se hur långt vårt spel räcker och vi kan hålla nollan, säger Pallo-Iirots tränare Kimmo Hörkkö på lagets hemsida.

Pallo-Iirot kommer till match med två förluster bakom sig i cupen, laget föll mot TPS och Ekenäs IF.

IFK Mariehamn går till match på största allvar och tänker inte göra några experiment i laget.

– Nej, inte i det taktiska. Men startelvan kommer att se ganska annorlunda ut jämfört med TPS-matchen. Vi behöver alla spelare vi har i truppen så det är viktigt att vi går runt på folk och ser till att alla är i bra matchform, säger IFK-tränaren Peter Lundberg till Ålandstidningen.

Till exempel tar Andreas Vaikla för första gången plats i IFK-målet istället för Marc Nordqvist som stått de två första matcherna. Den övriga startelvan bestäms under dagen.