Marc vaktar i första matchen

På söndag är det dags för IFK Mariehamns första tävlingsmatch för året. Det handlar om Respect Finska Cupen (som den tidigare ligacupen numera heter) och ära samt en väg till nästa års Europaspel varför ingen match blir enkel. Årets första gäster heter FC Legirus Inter (division 2 efter att ha gått obesegrade genom division 3 i fjol), ett lag som i fjol visade att man i sina bästa stunder kan slå vem som helst. Ingen, som såg matchen i fjolårets ligacup, glömmer drabbningen IFK hade med laget på bortaplan... efter stor dramatik kunde IFK då vinna med 3-1.

Grönvitt går till match med hemmasonen Marc Nordqvist i mål och med nyförvärven Lucky Mkosana och Robbin Selin på hugget från start. Aapo Mäenpää och Rezgar Amani är oklara till följd av sjukdom medan Anthony Dafaa, Albin Granlund och Tommy Wirtanen är skadade och inte kan spela. Inte heller Petter Hemming kan vara med fast till följd av avstängning.

Försäsongens träning har till största delen inneburit sånt som gör ont och är tungt. Detta är den mest fysiska tiden inför säsongens matcher. Fast inte bara. Häromdagen ordnades teambuilding i form av en egen version av Kockarnas kamp. Där visade Aleksei Kangaskolka, Philip Mantilla, Lucky Mkosana, Rezgar Amani och Albin Granlund de övriga i laget var grytorna ska stå!

Blir söndagens match lika smakrik som det gängets trerättersmiddag, får FC Legirus Inter återvända hem utan poäng!

Matchstart söndag kl 18.00 i Eckeröhallen.