MARDRÖMSSTARTEN SÄNKTE IFK

MARDRÖMSSTARTEN SÄNKTE IFK

Matchen hann knappt börja innan FC Honka hade gjort två mål. De första kom efter fyra minuter, Rui Modesto får en boll i djupet som kan spela in den i mitten till Luis Henrique som kan sätta bollen i öppet mål förbi en utrusande Oskari Forsman. Det hinner bara gå ca två minuter efter de innan de smäller igen. På en boll som studsar upp strax utanför IFKs straffområde får Jerry Voutilainen på en fin träff som går in vid Forsmans högra stolpe.

Efter de så är matchen jämn rent spelmässigt och IFK har några fina chanser att komma in i matchen igen. Först får Dé chansen, han får en boll i djupet men avslutet går precis förbi en utrusande Tim Murrays vänstra stolpe. Dé fick även en andra chans efter att IFK spelat in bollen från högerkanten så får Dé på ett avslut mitt i straffområdet, men skottet täcks ut till hörna. IFKs bästa chans i första halvlek får Yanga Baliso. Tehe Olawale jobbar upp bollen på högerkanten och slår ett lågt inlägg som Baliso avslutar direkt på, men Murray gör en fin parad. Istället är det Honka som sticker upp med ett anfall och efter några fina passningskombinationer utanför IFKs straffområde hittar Otso Koskinen Rui Modesto inne i straffområdet som inte gör några misstag och behärskat sätter dit Honkas tredje mål för kvällen.

I halvtid gör IFK två byten, Riku Sjöroos och Eero Tamminen gick ut och in kom två av de tre nyförvärven, Denys Balanyuk och Filip Almström-Tähti. Dock blir Balanyuks premiär i IFK-tröjan kort. Han åker på en smäll på foten efter bara en minut och tvingas utgå. In kom Vahid Hambo. Och bytena fick effekt skulle de visa sig. IFK spelar sig in i Honkas straffområde och med en kort passning hittar Almström-Täthi fram till Tehe Olawale som placerar in bollen förbi Murray, IFK var med i matchen igen!

Efter IFKs reducering så backar Honka hem och låter IFK stå för bollinnehavet. Dock har IFK svårt att komma igenom Honkas djupa försvar. IFK vaskar fram några halvchanser, men riktigt nära ett andra mål är det aldrig. Sett över nittio minuter är det spelmässigt jämnt, men med tanke på Honkas två tidiga mål så var uppförsbacken brant redan från början. IFK får ta nya tag om en vecka då Ilves kommer på besök.

Målskyttar IFK: 51´ Tehe Olawale

Målskyttar FC Honka: 4´ Luis Henrique, 6´ Jerry Vuotilainen, 33´ Rui Modesto

Varningar IFK: 23´ Yanga Baliso, 62´ Frankline Okoye, 63´ Dé

Varningar FC Honka: -

Publik: 817

IS-stjärnor: 3 Rui Modesto, 2 Yanga Baliso, 1 Tim Murray

Laget:

Oskari Forsman

Frankline Okoye – Calle Svensson – Robin Buwalda

Eero Tamminen (46´ Filip Almström-Tähti) – Yanga Baliso (67´ Niilo Mäenpää) – Mohammed Abubakari – Aapo Mäenpää

Riku Sjöroos (46´ Denys Balanyuk) (49´ Vahid Hambo) – Dé – Tehe Olawale (78´ Elias Mastokangas)

/John Eriksson