MATCH MOT EKENÄS IF PÅ AGENDAN

I morgon, lördag, är det dags för säsongens andra träningsmatch när division 1 laget Ekenäs IF välkomnas till Åland. Tillika är denna match genrepet inför tävlingssäsongen som drar igång nästa helg när gruppspelet till Finlands Cup inleds och som för Grönvitts del innebär bortamatch mot FC Haka. En match som kommer att spelas på Eerikkilä Sportcenter lördagen den 6 februari med avspark kl. 15.00.

Ekenäs IF, som ifjol slutade på en finfin 4e plats i ettan, har för året en uttalad målsättning att bättra på denna placering och verkligen utmana om avancemangsplatserna till ligan.

Man är ännu i uppbyggnadsskedet av truppen där man har fått behålla stora delar av fjolårets trupp och dessutom värvat Tuukka Andberg från HIFK. Andra nyförvärv är Alexander Forsström (FC Esbo),Oliver Pettersson (EPS) och Olli Jakonen (SalPa). Ett tapp för ”Eklöven”är säkerligen att fjolårets målkung i ettan, Darren Smith, lämnat för att istället representera FC Honka i ligan detta år. Laget tränas, liksom ifjol, av den spanska duon Guillem Santesmases och Ruben Maya

Ekenäs IF har redan hunnit med två träningsmatcher där man först mötte Veikkausliigalaget FC Lahti (förlust 1 – 3) och senaste helgen då division II laget KaaPo (förlust 1 – 2) stod för motståndet.

I IFK är det mungiporna uppåt efter 4-0 segern över Pargas IF senaste söndag.

- laget har tränat bra under veckan och hela truppen är aktuell för spel, inklusive testspelande Angelis Angeli. Dessutom kommer några från IFKs A-juniorslag att fylla på truppen, säger huvudtränare Lukas Syberyjski.

Matchen, som har avspark kl. 18.00 imorgon, lördag, kommer att spelas inför tomma läktare eftersom restriktionerna i samhället inte tillåter annat men kommer att direktstreamas och kan ses via alandstidningen.ax.

 

//Sune Eriksson