Matchreferat IFK - Gefle IF

En match båda lag ville vinna! Så kan man summera matchen mellan Grönvitt och Gefle IF. Matchen i Eckeröhallen bjöd på stor underhållning i en match som höll högt tempo. Redan i den 2a minuten presenterade sig gästernas nr 8, Simon skrabb då han sköt ett skott tätt, tätt utanför IFK målet. Båda lagen spelade bra och kontringarna var många i matchen. I matchens 26e minut sätter Diego Assis ett bra skott på mål, det går till retur och då håller sig Thomas Mäkinen framme och drar på ett skott en bit utanför straffområdet och det blir 1-0 till IFK. I nästa minut så tvingas Grönvitt till byte då Dever Orgil tvingas byta med förmodad armskada, in kommer Brian Span. Just före pausvilan får Gävle en friskark, som går i muren men på returen kommer ett bra skott som turligen tar i ribban. 

Inför den 2 halvleken gör IFK flera byten. Philip Mantilla byttes ut mot Albin Granlund, Tommy Wirtanen byttes ut mot Robin Sid och Josef Ibrahim byttes ut mot Anthony Dafaa Clement. Matchen fortsätter i högt tempo och Grönvitt både försvarar sig bra och har flera vassa chanser. I den 70 minuten byts Diego Assis ut mot Joel Mattsson och i den 78 kommer Amos Ekhalie in istället för Gabriel Petrovic. Mot slutet av matchen hettar det till mellan lagen, då först Gävles nr 19 Adrian Bjelkendahl Haaranen får ett gult kort i den 83 minuten och i den 84 minuten får Grönvitts lagkapten Jani Lyski syna det gula. I en tilltrasslad situation kan Grönvitts Brian Span sätta 2-0 målet i den 94 minuten. Matchen hinner bara blåsas igång efter målet då domaren Josef Fagerholm blåser av matchen.

IFK gjorde en riktigt bra match, man visade att man har ett lag som både kan försvara och anfalla. Som Josef Ibrahim sade efter matchen, "det var en bra match, en bra vinst. Bra för självförtoendet att vinna mot ett allsvenskt lag med 2-0".