Maximo Tolonen klar för Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Maximo Tolonen klar för Grönvitt

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn fortsätter lagbygget inför nästa års ligasäsong. Det senaste nyförvärvet för klubben är 18-årige Maximo Tolonen. Det står klart efter att Grönvitt och Tolonen i dagarna undertecknat ett 1+1 års avtal.
Den unga och lovande Tolonen kommer här närmast från SJK där han under de senaste två säsongerna spelat 30-talet matcher i Veikkausliiga. Före SJK spelade Tolonen i Honka. Vänsterfotade Tolonen har tillhört de finska U-17, U-18 och U-19-landslagen och gjort över 35 ungdomslandskamper och på dessa producerat totalt 15-talet mål.

- Maximo är en mycket lovande offensiv spelare som redan från tidiga år fått vara med i seniorsammanhang och på slutet i SJK fick förhållandevis regelbunden speltid. Vi tror att han i vår miljö har alla chanser att blomma ut och att han nu står på gränsen till att få sitt stora genombrott som A-lagsspelare. Jag är glad att vi kunnat knyta Maximo till laget under kommande säsonger med ett 1+1 års kontrakt, kommenterar Klubbdirektören Peter Mattsson.