Mohammed Abubakari förlänger med Grönvitt.

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

En mycket viktig pusselbit i IFK Mariehamns lagbygge har blivit klar när färdigställandet av årets spelartrupp är på slutspurten. Det står klart efter att Grönvitt och Mohammed Abubakari skrivit på ett nytt spelarkontrakt för säsongen 2022, vilket innebär att den bollsäkre mittfältaren ännu en säsong har Wiklöf Holding Arena som sin hemmaplan.

Mohammed Abubakari, med sin imponerande CV som innehåller över 180 matcher i allsvenskan för klubbar som Åtvidabergs FF, BK Häcken och Helsingborgs IF och skolning i Feyenoords ungdomsakademi samt totalt fem år i olika grekiska proffsklubbar och sammanlagt cirka 100 matcher där, kom till hela Ålands lag inför säsongen 2021. Under fjolårssäsongen gjorde han 20 matcher i ligan för IFK och stod för tre mål. Precis som resten av laget hade Abubakari en trevande inledning på säsongen men under säsongens andra halva såg man hans potential allt oftare och han var en bidragande anledning till en stark avslutning av laget och det nya ligakontraktet. ”Abu” utvecklades till en riktig nyckelspelare i laget under 2021. För IFK Mariehamn har det varit prioriterat att få Abubakari att stanna i klubben.

-Det är mycket roligt att komma tillbaks till IFK Mariehamn, jag är glad att allt nu har fallit på plats. Jag ser fram emot att igen få träffa alla inom klubben. Jag önskar att många supportrar kommer att stöda oss så att vi tillsammans kan åstadkomma något stort denna säsong, säger Abubakari.

- Vi har jobbat länge och mycket med att få Abubakari att stanna ytterligare ett år hos oss och jag är mycket nöjd med att han nu är klar för årets säsong. Han är ju en mycket bollskicklig spelare med starka defensiva kvalitéer och en riktig mittfältsgeneral. Vi tror att vi kommer att få se ännu mer av hans potential och spelregister nu under hans andra säsong med laget och med det spelsystem som nuvarande huvudtränarna använder sig av. Att vi kunnat förlänga avtalet innebär också att vi får kontinuitet som är så viktigt för att skapa resultat. Vi ser nu fram emot att se Abubakari styra spelet centralt och äga ytan strax framför mittbackarna i defensiven, kommenterar en nöjd klubbdirektör Peter Mattsson.