Mohammed Abubakari klar för Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Rutinerad mittfältsgeneral klar för Grönvitt

Hela Åland lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv i slutspurten av färdigställandet av spelartruppen inför årets ligasäsong. Det står klart efter att Grönvitt och Mohammed Abubakari skrivit på ett spelarkontrakt för säsongen 2021.

Mohammed Abubakari är en rutinerad mittfältare som har en imponerande CV. Han har gjort över 180 matcher i allsvenskan för klubbar som Åtvidabergs FF, BK Häcken och Helsingborgs IF och är skolad i Feyenoords ungdomsakademi och tillhörde också Feyenoords A-trupp i början av sin seniorkarriär. Före han kom till de allsvenska klubbarna spelade han under fem år i olika grekiska proffsklubbar och gjorde sammanlagt cirka 100 matcher.

Mohammed Abubakari är ursprunligen från Ghana och har gjort landskamper för Ghanas U20-landslag, och har varit bosatt i Sverige sedan 2012. Han är en central mittfältare som bland annat uppmärksammats för att vara en väldigt bollskicklig spelare och med starka defensiva kvalitéer. Han kommer närmast från spel i Helsingborgs IF där hans kontrakt löpte ut efter fjolårssäsongen.

- Abubakari är en mycket etablerad och rutinerad fotbollsspelare som spelat på allsvensk nivå under lång tid och de senaste tre säsongerna har han gjort strax under 80 matcher för Helsingborg så vi tror oss hittat litet av en mittfältsgeneral till årets lagbygge. I Abubakari förväntar vi oss få en bollsäker central mittfältare som kan styra spelet centralt med bollen men också äga ytan strax framför mittbackarna i defensiven och vi tror att han kommer ha alla förutsättningar att hålla hög nivå i Veikkausliiga och blir en riktigt bra injektion i vårt lagbygge, kommenterar en nöjd klubbdirektör, Peter Mattsson

I och med värvningen av Abubakari återstår nu två platser att fylla i årets lagbygge. IFK Mariehamn söker fortfarande efter en anfallsspelare och en försvarsspelare.