Mot första segern i Helsingfors

IFK Mariehamn åker till Helsingfors och torsdagens match mot HJK som ligans enda just nu obesegrade lag. HJK leder ligan före SJK med IFK på tredjeplats. Det är bara ett lag, dock, som är obesegrat!

När det kommer till Helsingfors och HJK är det dessvärre ett faktum att IFK ännu inte vunnit där. Det har varit många och spännande matcher, flera oavgjorda men ingen bortasegar.

”Det är dags nu”, säger andretränaren i IFK – Peter ”Lundis” Lundberg.

Enligt honom finns det goda chanser att erbjuda HJK en riktig match. IFK har visat att laget, trots skador; presterat, utmanat och vunnit. Dessvärre är såväl Dever Orgill och Tommy Wirtanen borta från truppen men det finns gott om folk att fylla på med. Det är i skrivande stund oklart om Philip Mantilla och Bobbie Friberg da Cruz kan delta men inte ens det ska rubba IFK.

”För varje gång vi spelar i Helsingfors kommer vi lite närmare en seger. Vi ska bara hantera stora ytor i form av en stor konstgräsplan och sedan utnyttja våra möjligheter”, säger Lundis.

Vid den senaste hemmasegern mot FC KTP gick hemmasonen Thomas Mäkinen in med den äran och det är absolut inte otänkbart att han spelar från start på torsdag.

”HJK vill antagligen dominera väldigt starkt på hemmaplan och därför är det extra viktigt att hålla i både boll och spel”, säger Lundis.

Flera hundra ålänningar är på väg till matchen i Helsingfors.

/Jörgen Pettersson