När IFK marscherar in så är det fest i Idrottsparken...

Om nu någon skulle ha missat det... i morgon spelar IFK mot Ilves kl.15.00 på Wiklöf Holding Arena, en match där vi spelar om de ädlaste medaljerna i 2016 års Veikkausliga. Mer rafflande och underhållande än så blir det inte.

Vi förväntar oss storpublik till matchen, hur många vet vi inte på förhand, men frivilliga händer bygger som bäst upp en extra läktare så att vi kan erbjuda fler sittplatser. Stort tack till alla som hjälper till. 
Det kan bli över 3000 personer, vilket innebär  att det kommer att uppstå lite köer här och där. Jag uppmanar alla att i bästa kamratanda köa med ett leende på läpparna, ha tålamod och prata fotboll med dem runt omkring er. Ha förståelse för att det kan ta lite tid, alla gör sitt bästa för att det skall gå så smidigt som möjligt. Köer bildas säkert i alla kassor och försäljningsställen samt till toaletter och läktare. Ha tålamod och överseende, vi är ju där för att uppleva något historiskt tillsammans.

När det gäller sittplatser så är det "först till kvarn" som gäller. Ju tidigare man kommer till matchen ju lättare hittar men en bra sittplats. Det kan vara okej att boka en eller två platser när man sätter sig men inte mer. Ofta brukar vi ålänningar vilja lägga en liten lucka mellan den man sitter bredvid, nu vill jag istället att vi fyller upp alla platser på läktaren och inte lämnar en tom stol någonstans, det är ju varmare att sitta tätt tillsammans ☺.

Supportrarna har som vanligt sin plats längst söderut på huvudläktaren, jag hoppas att många hjälper till med att sjunga och heja fram våra grönvita hjältar. Vi stöttar genom att heja fram de våra istället för att bete oss nedlåtande och störande mot våra motståndare. Laget har fått en härlig support så här långt och ryktet om Finlands bästa supportrar är välförtjänt.

Vår lagkapten Jani Lyyski har i ett flertal intervjuer berättat hur roligt det är att vara i den här situationen och att man som spelare njuter av att få spela sådana här matcher. Så är det ju för oss på sidan av oss också. Jag är säker på att det kommer att bli en oförglömlig dag, ingen vill väl missa det här tillfället?

Förutom det goda humöret är det bra att ta mycket varma kläder med.

Det finns nog inget roligare än en "fest i Idrottsparken"!

Robert Söderdahl
IFK Mariehamn Ab
Styrelseordförande