Nippe fortsätter som lagledare

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

När Diego Assis slog in 2-1 målet mot Ilves och definitivt säkrade ligaguldet för Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, var det lätt att sätta etiketten hjälte på honom och de övriga spelarna på planen och avbytarbänken. Men bakom alla spelare och tränare, som vanligtvis får all medial uppmärksamhet, stod en annan hjälte. En hjälte som jobbar på i bakgrunden och i det dolda. Men hur framgångsrikt tror vi att IFK Mariehamn skulle vara om ingen såg till att spelarna hade rena och hela match- och träningskläder? Om ingen såg till att det var ordning och reda i omklädningsrum? Och om ingen fanns där och hjälpte spelarna före, under och efter träningar och matcher?

Den hjälten som jobbar på i det tysta är lagledaren Jan-Ove ”Nippe” Eriksson.

I dagarna gjorde IFK Mariehamn och Eriksson klart att han fortsätter i sin lagledarroll i mästarlaget också inkommande säsong, 2017.

Nippe är så klart otroligt uppskattad av framförallt spelarna, men också tränarna och oss övriga, i sin roll som lagledare. Han finns där i bakgrunden och gör mycket jobb som kanske inte alltid syns och märks att han gör men som absolut skulle märkas om det inte gjordes. En lika viktig pusselbit i laget som alla andra delar men som kanske inte får samma uppmärksamhet som spelare och tränare. Vi är tacksamma att Nippe fortsätter i sin roll också inkommande säsong och ser fram emot fint fortsatt samarbete, kommenterar Klubbdirektören Peter Mattsson