Nissinen återvänder till IFK

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Ytterbacken Jiri Nissinen och hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har kommit överens om ett spelarkontrakt som innebär att Wiklöf Holding Arena är Nissinens hemmaplan inkommande ligasäsong. Därtill har IFK en s.k. klubboption för ytterligare säsongen 2023. 

I och med det så återvänder Jiri Nissinen till Grönvitt efter att under senaste säsong varit utlånad till IFK Mariehamn från KuPS fram till höstsäsongen och avslutade säsongen i VPS. Totalt blev det 11 matcher i ligan för Nissinen 2021 under låneperioden. Förutom det har Jiri Nissinen gjort totalt 40-talet matcher i ligan för KuPS. 

Den nu 24-årige Nissinen är som bekant ytterback och kan användas både på höger- och vänsterkanten. 

Nissinen genomför för närvarande sin militärtjänstgöring under senhösten och vintern och har redan deltagit i IFK Mariehamns träningar i december under sina permissioner och kommer att genomfört tjänstgöringen före ligastarten och flyttar till Mariehamn i början av 2022. 

-Jag är mycket glad att skriva avtal med IFK Mariehamn. Senaste säsongen var utmanande för mig personligen och laget kunde inte heller riktigt få ut sin fulla potential. Inför den kommande säsongen är jag säker på att jag själv är mer förberedd och jag är mycket inspirerad att spela med Grönvitt. Nu ser jag framemot att träffa alla nya lagkamrater och börja träna med laget, säger Jiri.

- Vi är riktigt nöjda med att vi kan få tillbaka Jiri till laget inför inkommande säsong. Det vi såg av honom under låneperioden tidigare i år gör att vi är trygga i att han är en bra ytterback i vår trupp. Han är en löpstark och komplett ytterback. Det känns bra för kontinuiteten  att vi får tillbaka en spelare som känner laget och klubben och Jiri är en ganska erfaren spelare trots att han fortfarande har många bra år kvar på sin karriär, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.