Njut av vägen, resan och matchen mot KuPS

Ettan kom och tvåan kom och det grönvita segertåget är i rullning och ingenting är lika underbart som känslan av oövervinnerlighet. Vi har två raka segrar och det har känts stabilt och kreativt – samtidigt.

Jag tycker insatserna har andats tillsammansskap och möjliggörande och anar en stark och växande lagkänsla vilket är perfekt. De som har skoj tillsammans gör med säkerhet större skillnad än de som söker fel hos varandra. Dagens IFK känns redo för framtiden.

Vi åker till Kuopio för att möta ett lag som i år cashat in en förlust, en oavgjord och en seger på sina tre matcher. KuPS matchtempo har varit högt med cupseger i lördags mot HJK, bortaseger (2-4) mot FC Lahti i tisdags och hemmamatch på fredag.

Hur går då en vanlig bortaresa till för våra grönvita hjältar? Det är såklart utmanande, om man väljer att betrakta det så. Det är också avkopplande och livgivande att se annat än det egna omklädningsrummet och vägen dit.

Resan börjar på torsdag eftermiddag då ombonade Viking Grace går från Mariehamn till Åbo. På kvällen vidtar en bussresa till Jyväskylä och en väntande hotellsäng innan det återstår två timmar till Kuopio och Savon Sanomat Arena där matchen spelas. Hemresan blir sedan lite snärjigare och återkomsten till Mariehamn väntas klockan 14.10 på lördag, ombord på Amorella och en färd genom världens vackraste skärgård.

Vad talar då för att tre poäng följer med tillbaka i lasten? Svaret är nästan allt. Jag har sett varje matchminut hittills och är stärkt i uppfattningen att det råder stadga och påhittighet i truppen. Vi har truppen som bas och individerna som spetsar. Matchen mot Honka andades självförtroende och de tre målen på hemmaplan mot AC Oulu var såklart sensationella men kändes, konstigt nog, inte oväntade. Att man sedan, för en stund, bjöd tillbaka Oulu i matchen betraktar jag närmast som oundvikligt. Inte ens dagens IFK växer till himlen.

Det finns mycket mer som kunde lyftas fram men, förlåt, kan inte släppa det, visst är det ytterligare ett järtecken att Veikkaus, även denna gång, håller hemmalaget KuPS som favorit? Vi har ju som allra skojigast när vi slår från ett litet underläge.

Till alla de spelare och ledare som åker med – njut av solen på stadion i Kuopio, gör ert bästa och ha skoj. Det ska vi som sitter framför Ruutu och kollar matchen live ha. Särskilt de som väljer att komma till Wiklöf Holding Arena för att se matchen gemensamt och avnjuta den klassiska gräddstuvade pytt-i-pannan.

Forza IFK!

// Jörgen Pettersson