Nu kom trepoängaren!

IFK Mariehamn vinner den så viktiga matchen mot AC Oulu på Wiklöf Holding Arena. IFK har nu tagit årets första trepoängare och är ännu obesegrade i ligan. Det var en väldigt skön seger på många sätt.

Vinsten innebär att IFK nu har sex poäng och går därmed upp på femte plats i ligan.

Första halvlek:

IFK inleder matchen mycket piggt och gästerna får knappt känna på bollen. Efter 10 minuter jämnar det ut sig lite och motståndarna kommer åt att ha bollen lite på offensiv planhalva också.

I den 14:e minuten tar grönvitt ledningen på hörna. Abubakari nickar snyggt in Sumusalos perfekt avvägda hörnspark.

Efter IFK:s ledningsmål kommer uleåborgarna kommer mer och mer in i matchen och skapar också en riktig målchans i den 24:e minuten. AC Oulus specielle måskytt  Lopez nickar en hörna mot mål och Yanga Baliso räddar på mållinjen och efter lite kalabalik kan bollen rensas från straffområdet.

I den 38.e minuten kommer IFK upp på vänsterkanten, Robin Sid spelar fram Sumusalo som rullar bollen snett inåt bakåt till en framrusande Hambo, vars skott går en bra bit över mål.

Precis innan halvtid försöker sig Yanga på årets fräckis då han fem meter in på egen planhalva skjuter ett långskott som går förbi en överspelad målvakt men tyvärr också just ovanför ribban. Det sista som händer i halvleken är att AC Oulu kvitterar. Gästerna har en frispark precis på straffområdeslinjen, skottet styrs via muren och först på bollen är gästernas Kabashi och 1-1 är ett faktum.

IFK inledde matchen piggast och var fram till målet det klart bättre laget. Efter målet kom Oulu mer och mer in i matchen och grönvitt fick allt svårare att ha ett organiserat anfallsspel.

Andra halvlek:

Första kvarten av halvleken är jämn och båda lagen vårdar bollen utan att skapa chanser.

Precis efter att man spelat en timme får IFK en hörna från vänster. Robin Sid slår hörnan som nickas ut från straffområdet. Bollen kommer mot Sumusalo som slår till direkt och skottet går in lågt vid gästernas vänstra stolpe. 2-1 till hemmalaget.

Direkt efter målet byter IFK två spelare. Sid och Baliso ersätts av Eero Tamminen och Alvaro Ngamba. 

I den 75:e minuten gör Grönvitt sitt tredje byte, Riku Sjöroos ersätter Hambo.

I den 80:e minuten skapar Oulu en kvalificerad målchans. Återigen är det på en fast situation, en hörna där Elmo Henriksson gör en otrolig enhandsräddning på mållinjen. Just därefter gör Elmo återigen en fantastisk räddning då Lopez kommer åt att skjuta från 7-8 meter.

I slutet av matchen var det så nervöst och spännande som det oftast blir när man leder med uddamålet. Så härligt att IFK håller ut och tar tre sköna poäng.

IFKs nästa match spelas på fredag 29.4 kl. 18.00 borta mot FC Inter på Veritas stadion i Åbo, matchen kan ses i restaurangen på Wiklöf Holding Arena och även på Ruutu.

Nästa hemmamatch spelas på morsdag den 8 maj kl.18.30 mot KuPS. Då bjuder vi alla mammor på gratis entré. Man kan även passa på att äta morsdagsmiddagen på plats då vi dagen till ära har en trerättersmiddag till halva priset för alla mammor. Se till att boka i tid.

Robert Söderdahl

Målskyttar IFK: 14’ Abubakari, 61’ Sumusalo

Målskyttar AC Oulu: 45’ +2 Kabashi

Varningar IFK: 26’ Dé, 45’ +1 Abubakari

Varningar AC Oulu: 60’ Selander

IS-Stjärnor: Mikko Sumusalo 3, Elmo Henriksson 2, Mohammed Abubakari 1

Laget:

Elmo Henriksson

Mikko Sumusalo - J C Coubronne - Timi Lahti - Jiri Nissinen

Joakim Latonen – Mohammed Abubakari - Yanga Baliso

Robin Sid - Vahid Hambo - Dé

Avbytare: Yann Fillion, Baba Mensah, Riku Sjöroos, Eero Tamminen, Alvaro Ngamba, John Owoeri, Patrik Raitanen