Nu ska RoPS besegras – igen!

Med tre matcher kvar att spela är varje vunnen bollduell viktig och varje löpning nödvändig. Gästerna RoPS jagar ligaguldet medan cupmästarna IFK Mariehamn behöver säkra en viktig sjätteplats i Veikkausliiga som ger fördelar inför nästa säsongs serieupplägg. Just nu är laget på torra land men det kommer flera andra lag underifrån och de vill alla samma sak.

På spelarsidan är de flesta i form och spelvilliga till tusen. Duarte Tammilehto är dock fortfarande avstängd efter den olyckliga utvisningen i cupfinalen medan Philip Mantilla drabbades av ryggskott i samband med uppvärmningen mot HJK i torsdags och är därför osäker. Alla de övriga är redo och ser fram mot årets nästsista drabbning på Wiklöf Holding Arena!

I dag bjuds det även på mer än fotboll då de unika åländska Dunderdansarna uppträder i pausen. Det är ett bra bevis på att idrott och kultur hör ihop. Inne i arenan finns dessutom det unika cupfrimärket att köpa och så är det fortfarande halva priset på supporterprylar (exklusive halsdukar)! Passa på. Njut av matchen och kamratskapet som bara ett gemensamt intresse kan skapa.

Det har varit en händelserik och högdramatisk säsong som snart är till ända. Årets sista hemmamatch äger rum söndagen den 25 oktober då VPS från Vasa står för motståndet. Missa inte den heller!

RoPS kommer med storstjärnan

RoPS är ligans bästa bortalag i år men har inte haft det enkelt i Mariehamn. När laget i maj kom till Wiklöf Holding Arena fick man till exempel trots skyhögt favoritskap återvända hem till Rovaniemi helt utan poäng. IFK-kaptenen Jani Lyyski knäckte RoPS med matchens enda mål och en kämpainsats från hela laget som sent ska glömmas.

RoPS är ett lag som präglas av god sammanhållning. Laget har dessutom bibehållits i stort sett hela säsongen, nästan helt utan större skador. Särskilt sevärda är mittbacksparet Faith Friday Obilor och Abdou Jammeh samt såklart årets nyförvärv i ligan, Eero Markkanen som kom från först AIK och sedan Real Madrid. Som anfallare betraktad hör han såklart till ligans allra största stjärnor!

RoPS är just nu ute efter ligaguldet men är utmanade av såväl SJK som HJK och måste vinna det som är kvar för att nå målet.

Det är fotbollsfest att vänta!

/Jörgen Pettersson