Nu tar vi sikte mot norr

På söndag är det dags för ytterligare en av säsongens allra viktigaste matcher, faktiskt den allra viktigaste så här långt. IFK åker till RoPS i Rovaniemi där man, över tid, sällan förlorat. Bortsett från en cupmatch år 2014 har Grönvitt inte torskat i ligan i Rovaniemi sedan år 2008 om all information stämmer.

Samtidigt är fotboll färskvara, det som varit har ingenting med framtiden att göra. RoPS är ett tufft lag att hantera. Laget slutade tvåa i fjolårets liga, bara en poäng efter SJK. RoPS har även visat att man ser långsiktigt på satsningen. I höst har klubben förlängt med tränaren Juha Malinen till och med år 2018. Första året med Malinen (2014) slutade man på en tionde plats, sedan dess har det bara gått uppåt och i år är RoPS på nytt delaktig i den superjämna toppstriden.

Detta avskräcker inte IFK som åker norrut för att ta med sig alla poäng hem. Målet är att slå huvudstadslaget HJK som finns tre poäng framför med en match mindre spelad.

”Det är detta vi har kämpat för. Nu ska vi njuta och spela så bra som vi kan”, lovar lagkapten Jani Lyyski som dock själv tvingas stå över just den här matchen eftersom varningskontot är fullt.

Framgångarna för IFK i samband med årets liga har inte bara handlat om laget. Flera av spelarna har uppmärksammats nationellt. Senaste stjärnskottet är Thomas Mäkinen som är uttagen i Finlands U20-landslag som möter Sverige och Danmark 6-8 oktober.

Matchen mot RoPS börjar 18.30 på söndag och kan ses här.