Ny anfallare till IFK

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Hambo ny anfallare till IFK

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med en anfallsförstärkning till kommande säsongs ligatrupp. Det senaste nyförvärvet är anfallaren Vahid Hambo som tecknat ett 1+1 årsavtal med klubboption.

Vahid Hambo är 25 år gammal och kommer senast från FC Lahti. Han har spelat totalt 56 matcher i Veikkausliiga och representerat klubbar som Inter Turku, SJK, RoPS och Lahti. Hittills har Hambo hunnit med 13 mål under sina framträdanden. 

Vahid Hambo är en lång och kraftfull anfallare som mäter 193 cm. Han är skolad som ungdom i HJK och prövade sin lycka utomlands hos Sampdorias ungdomsakademi och har också tillhört klubbar som engelska Brighton, Rumänska Astra Giurgiu och Litauiska Suduva. Han har även representerat flera finska ungdomslandslag. 

- Vi känner ju till Vahid från hans tid i SJK och Lahti och tror att vi hittat en bra anfallare som kan bli värdefull för vårt lag genom att han kompletterar våra till växten mindre och kvickare offensiva spelare som tex Albion Ademi. Vi tror att det här blir en riktigt bra förstärkning till laget, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.