Ny anfallare klar för IFK

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Ny anfallare klar för IFK

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn har gjort klart med en ersättare för Aleksei Kangaskolkka som för ett tag sedan meddelade att han avslutar sin aktiva fotbollskarriär. IFK Mariehamns nya anfallare är Aristote Mboma. Mboma är 24 år och har kommit överens om ett två-årskontrakt med Grönvitt.

Aristote Mboma, som också kallas ”Totti”, kommer här närmast från SJK där han varit en av deras anfallsspelare sedan säsongen 2016. Mboma har spelat i diverse olika finska klubbar sedan 2012 och han räknas även som en s.k. ”home grown”-spelare. Under senaste år i SJK spelade han 27 matcher och stod för 4 mål i ligan.

Vi har scoutat Mboma under hans tid i SJK och han är en svår och avig anfallare att möta. SJK:s säsong var ju precis som för oss en besvikelse spel- och resultatmässigt och både vi och Mboma själv ser att han skall ha potential att göra långt fler mål än de 4 mål han gjorde för SJK under senaste säsong. Vi är nöjda med att vi nu kunnat knyta honom till laget för de kommande två åren. Det är en klar fördel att han har lång erfarenhet av att spela i Finland och Veikkausliiga och vi tror att han snabbt skall kunna komma in i laget och vara en produktiv kraft för oss, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson