Ny assisterande lagledare

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Håkan von Krusenstierna efterträder som assisterande lagledare

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med en ny assisterande lagledare som efterträder Jan-Ove ”Nippe” Eriksson. Grönvitts nya assisterande lagledare heter Håkan von Krusenstierna.

Håkan von Krusenstierna är 52 år och har varit bosatt på Åland i snart nio år. Han är till vardags lärare vid Vikingaåsen skola i Jomala. Håkan von Krusenstierna har en gedigen bakgrund inom idrott där han varit spelare och tränare inom handboll på elitnivå och efter det fotbollstränare i olika sammanhang. Han har också en bakgrund som sportjournalist inom radio och skriven media. På Åland har han skaffat sig erfarenhet som lagledare inom IFK Mariehamn ishockey där han varit verksam i cirka 4 år. 

Bakgrunden till att Håkan von Krusenstierna tillträder som assisterande lagledare för Grönvitts A-lag i fotboll beror på att Jan-Ove ”Nippe” Eriksson valt att lämna sin roll efter många års ideellt arbete.

- Jag vill verkligen tacka Nippe för alla dessa många år som han fungerat som assisterande lagledare. Han har gjort ett kanonjobb och varit mycket uppskattad av spelarna, tränaren och oss i klubbledningen. Att vara assisterande lagledare är ett jobb i det tysta men som är otroligt viktigt för trivseln i laget och här har Nippe verkligen levererat år efter år. Vi vill från IFK:s sida rikta ett stort och genuint tack till Nippe för allt han gjort! På samma gång så önskar vi Håkan välkommen till laget och ser fram emot ett gott samarbete framöver, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.