Ny förlust för IFK

IFK gör två förändringar i startelvan sedan förlusten mot HJK. Elias Mastokangas och Emile Paul Tendeng fick börja på bänken medan Robin Buwalda och Vahid Hambo kom in från start.

De första tjugo minuterna är spelmässigt jämna, den enda riktiga farligheten så långt skapar SJK. Efter en tilltrasslad situation i IFKs straffområde så får en SJK-spelare på ett farligt skott, men Forsman kan reflexrädda ut till en hörna.  Sedan tog SJK över spelet mer och mer ju halvleken led och till slut gav spelövertaget betalt. Med sju minuter kvar av första halvlek gör SJK matchens enda mål och de på hörna. En hörna som går över nästan alla i straffområdet, men inte Ville Tikkanen som ensam från nära håll slår upp bollen i nättaket med en bredsida.

Efter det så lyfte IFK upp laget och lyckades skapa en farlig chans till sist i halvlekens sista minut. IFK skapade tryck på SJKs planhalva och efter fina passningskombinationer får Tehe chansen från straffområdeslinjen, men avslutet går strax över ribban.

Sammanfattningsvis efter första halvlek kan vi konstatera att SJK leder välförtjänt, de har stått för passningsspelet och kreativiteten medan IFK mest riktat in sig på försvar och kontringar.

IFK gör ett byte i halvtid. Joel Mattson klev av och Emile Paul Tendeng kom in i hans ställe. Att Mattsson utgick i halvtid kan ha och göra med smällen han fick mot huvudet en kvart från slutet i första halvlek. IFK öppnar den andra halvleken piggt och tar tag i spelet. Dock försvarar sig SJK väl och IFK har svårt att skapa något farligt framåt. Men ju längre halvleken framskrider, desto bättre blir IFK. Dom visar upp ett passningsspel och inställning som man inte alls såg något av i första halvlek. Men som så ofta för ett lag i motgång så vill sig inte för IFK denna kväll. De skapas några halvchanser, men när den avgörande passningen ska slås eller när det väl tas ett avslut så går inte bollen till rätt spelare eller så smiter bollen strax utanför SJKs målbur. Närmast var Hambo som efter en SJK-hörna kom en mot en mot en SJK-försvarare, men hans avslut smet utanför Jesse Östs vänstra stolpe. Även Igboananike hade ett bra läge. Han får en boll i djupet, men precis när han ska ta avslutet så får en back en fot på bollen.

Detta blev IFKs sjätte raka förlust, men tar man med sig andra halvlekens spel till nästa match som åter igen är mot SJK så ska nog målen och även poängen börja komma.

Målskyttar IFK: -

Målskyttar SJK: Tikkanen 38´

Varningar IFK: Tehe 90´

Varningar SJK: Ngueukam 66´, Jervis 89´

Huvuddomare: Jari Järvinen

IS stjärnor: 3 Pyry Hannola, 2 Niilo Mäenpää, 1 Olawale Tehe

Laget:

Oskari Forsman

Mikko Sumusalo (81´ Elias Mastokangas) – Calle Svensson – Robin Buwalda – Alan Henrique – Jiri Nissinen

Niilo Mäenpää – Mohammed Abubakari – Joel Mattsson (46´ Emile Paul Tendeng )

Olawale Tehe – Vahid Hambo (81´Kennedy Igboananike)

/John Eriksson