NY FÖRLUST FÖR IFK

Efter ett nästan tre veckor långt uppehåll i Veikkausligan så var det dags för match igen och det borta mot FC Haka i Valkeakoski. Under ligauppehållet har dock båda lag spelat i cupen. För IFKs del blev det som bekant en snöplig straff förlust mot HIFK medan FC Haka besegrade divsion ll-laget HJS med 1-0.

Den stora förändringen i startelvan mot tidigare på säsongen var ändringen i mittlåset. Jean-Christophe Coubronne fick flytta ut som vänsterback medan Baba Mensah tog hans plats i mittlåset.

Matchen började bra för IFKs del när man gjorde matchens första mål redan efter nio minuter genom Eero Tamminen som tryckte in en hörnretur från nära håll. Men den glädjen vart kortvarig, en kvart senare hade FC Haka gjort två mål. Det första kom efter att Timi Lahtis tilltänkta långboll tog i bakhuvudet på Yanga Baliso och blev en perfekt boll i djupet för Stavros Zarokostas som spelar bollen bakåt till Logan Rogerson som avslutar lågt i Elmo Henrikssons högra hörn. FC Hakas andra mål kom efter en bollerövring på mitten och Oliver Whyte spelar ut bollen till vänster åt Stavros Zarokostas som  placerar bollen lågt till höger om Elmo Henriksson.

Efter FC Hakas ledningsmål så fortsätter matchen bölja fram och tillbaka med chanser åt båda håll. Närmast en kvittering för IFK är i slutet av halvleken när först Riku Sjöroos avslutar från distans, men Aatu Hakala tippar bollen över ribban. De sista som händer i halvleken är när Jean Christophe når högst på en hörna från Joakim Latonen, men nicken går precis utanför den vänstra stolpen.

Andra halvlek

Den andra halvleken börjar inte bra för IFKs del när FC Haka får en staff efter åtta minuter. Stavros Zarokostas springer slalom genom IFK-försvaret och till sist är det Robin Sids ben som fäller honom. Lee Erwin är säkerheten själv från straffpunkten och Hakas ledning var uppe i två mål. Efter de så fortsätter matchen som innan, böljande åt båda håll, men det är FC Haka som är närmast att göra mål. IFK försöker förtvivlat, men de där lilla flytet som skulle behövas finns inte där för tillfället. På övertid kommer dock en reducering från Baba Mensah med ett fint skott som seglar över Hakala i målet. Dock är det för lite tid kvar för att IFK ska kunna hinna skapa några ytterligare farligheter.

Nästa match är hemma på WHA mot HJK kl. 19.00 inkommande onsdag, väl mött då.

Målskyttar FC Haka: Rogerson 19´, Zarokostas 25´, Erwin 53´

Målskyttar IFK: Tamminen 9´, Mensah 90+3´

Varningar FC Haka:

Varningar IFK: Sid, Baliso, Coubronne

Laget:

Elmo Henriksson

Jean-Christophe Coubronne – Baba Mensah – Timi Lahti (Patrik Raitanen 69´) – Jiri Nissinen

Joakim Latonen (Dé 63´) – Yanga Baliso – Robin Sid

Eero Tamminen – John Owoeri (Vahid Hambo 80´) – Riku Sjöroos (Felipe 63´)

/John Eriksson