Ny mittback klar för IFK

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Ny mittback klar för IFK

Arbetet med att bygga 2018 års A-lagstrupp för Grönvitt pågår som allra intensivast.

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, kan idag offentliggöra en ny mittback, Ivan Tatomirovic. Tatomirovic och Grönvitt är överens om ett tvåårigt avtal med en option för IFK på ytterligare ett tredje kontraktsår.

Ivan Tatomirovic är 28 år gammal. Han kommer närmast från RoPS där han under året spelat 27 matcher och varit given i startelvan. 2016 spelade Tatomirovic 23 matcher för HJK.

Anledningen till att Ivan nu skriver ett 2+1 årigt avtal med oss är att han ser oss som en ambitiös klubb där han vill fortsätta satsa på sin fortsatta karriär. Ivan är en mittback av hög Veikkausliigaklass och vi tror att han kommer passa bra in i vårt lag som en ny kugge i den försvarslinje som vi bygger upp inför nästa säsong. Han är erfaren med över 150 matcher på högsta nationella nivå i Bosnien och Finland men samtidigt ännu bara 28 år gammal och därför är vi nöjda över att vi kunnat knyta honom till klubben över några år, kommenterar Klubbdirektören Peter Mattsson

Ivan Tatomirovic är av serbiskt ursprung och är skolad som ungdom i storklubben Röda Stjärnan Belgrad. Före flytten till HJK och finska ligan så spelade Tatomirovic ett hundratal matcher i FK Sarajevo i bosniska högsta ligan under åren 2012-2015.

Ivan med sin frun och deras ettåriga son kommer till Mariehamn i början av december när träningarna drar igång igen.