Ny rehab- och fystränare klar för IFK Mariehamn

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Ny rehab- och fystränare klar för IFK Mariehamn

Nu är tränarstaben komplett för IFK Mariehamn inför årets ligasäsong, det blir en blandning av nya ansikten kombinerat med några befintliga profiler. Av Grönvitts ledar- och tränartrupp så fortsätter lagledaren Jan-Ove Eriksson, målvaktstränaren Johan Sundman och assisterande tränaren Daniel Norrmén. De nya inslagen i tränarstaben består av nye huvudtränaren Lukas Syberyjski som nu kompletteras med ytterligare ett nytt ansikte i form av assisterande tränaren Nils Lindgren som har en inriktning mot fotbollsfys. Nils har också UEFAs A – tränarlicens.

Det står klart efter att Lindgren och hela Ålands lag, IFK Mariehamn, i dagarna kommit överens om ett tvåårsavtal. Nils Lindgren är 33 år och hemmahörande från Stockholm. Han har en gedigen utbildning som fotbollstränare samt en naprapatexamen och ett flertal utbildningar inom idrottsfysik och liknande.
Huvudtränaren Lukas Syberyjski och Nils Lindgren har arbetat tillsammans tidigare när de under fyra år mellan 2014-2017 var tränarkollegor inom AIK. Nu återförenas de i IFK Mariehamn.

- Jag är oerhört nöjd med att vi nu har hela tränarstaben komplett inför kommande säsong och kan inleda försäsongsträningen med dessa rekryteringar bakom oss. Vi får en fin blandning av kontinuitet och nytänk i tränarstaben inför kommande säsong. Lukas och Nils har jobbat ihop tidigare och det säkerställer att vi vet vad vi får i Nils och att deras samarbete kommer löpa på bra. Vi är riktigt nöjda med den kombination som vi nu har skapat i tränarstaben, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.