NYA DIREKTIV FÖR PUBLIK

NYA DIREKTIV FÖR PUBLIK I SAMBAND MED FOTBOLLSMATCHER

Coronaläget har förvärrats i Finland och därför har Finlands Bollförbund tillsammans med Veikkausliiga infört obligatorisk användning av ansiktsmasker för publik och personal i samband med herrarnas liga, herrarnas division ett, herrarnas division två samt damernas liga samt division ett. Undantaget är personer under 15 år.

Från 13.10.20 är det sålunda följande som gäller:
Det är obligatorisk användning av ansiktsmask för all publik och personal som vistas på arenaområdet i samband med matcher. Ansiktsmasken får dock avlägsnas i samband med intagande av mat och dryck. Om någon vägrar användning av ansiktsmasken förbehåller sig arrangören rätten att avvisa personen från arenaområdet. Ingen återbetalning av entréavgifter etc göres.

IFK Mariehamn kommer att tillhandahålla ansiktsmasker gratis som tilldelas publiken i samband med att man tillträder arenaområdet.

Förutom ovan är det följande som gäller i samband med IFK Mariehamns hemmamatch mot SJK på Wiklöf Holding Arena söndagen den 18 oktober klockan 16.00 OBS TIDEN :

Arenan är indelad i två områden, Södra och Norra området.

Publiken bör hålla tillräckligt avstånd på läktaren, vår rekommendation är att sitta på varannan stol om man inte är från samma familj.

Handsprit finns utplacerad på många platser på arenaområdet.

Södra området består av sektionerna A-D på läktaren, Södra Altanen samt hälften av ståplatserna på östra sidan av planen, observera att alla med guldsäsongskort och matgäster endast har ingång via den södra entrén.

Norra området består av sektionerna E och F på läktaren och extra läktaren, Norra Altanen samt hälften av ståplatserna på östra sidan av planen.

Handikapparkeringen vid Islandia kan användas av handikappade som vanligt liksom medias ackreditering i den gula byggnaden.

Det finns en ingång mellan områdena som bevakas av en ordningsvakt där handikappade med följeslagare samt media kan passera till Södra området.

Arenan öppnar för alla 1,5 timme före matchen har avspark.

Entré för personer med VIP eller GULD kort samt personer med reserverad plats i Restaurang Grönvitt sker enbart via den södra ingången.

Normal försäljning av biljetter till matcherna sker i våra tre biljettkiosker och startar 1,5 timme före matchen har avspark.

Norra och södra entrékioskerna har 2 linjer där man kan betala både med kort eller kontanter. Vi rekommenderar kortbetalning och gärna blip-funktionen. Vid Islandia entrén är endast kontant betalning möjlig. Kom ihåg att hålla avstånd vid eventuella köer till biljettförsäljningspunkterna. Ha gärna med jämna pengar för att underlätta hanteringen.

På arenan kommer normal kioskförsäljning att förekomma. Cafeterian är reserverad enbart för matgäster. Vi ber besökarna att hålla avstånd vid eventuella köer.

Välkommen på match!