Nya tag mot Ilves ikväll

Nya tag mot Ilves
I dag liksom alla andra dagar är det bara segrar som räknas när det handlar om fotboll. Vi idrottar för att ha skoj, känna gemenskap och stolthet – och för att vinna! Dagens motståndare Ilves under ledning av Keith Armstrong hör till de svagare lagen i årets Veikkausliiga. På fjorton matcher har man vunnit bara tre och återfinns nästsist i tabellen. Allt kan såklart hända men faktum är att Ilves med sin rätt tunna trupp kanske inte riktigt orkar hela säsongen.
IFK Mariehamn har också haft det kämpigt med skador men vägrat vika ner sig. Vi kan så här långt på säsongen blicka tillbaka till prestationer utöver det vanliga och konstmål som spridits över hela världen. Laget har varit nederlagstippat men kommit igen och kämpat sig tillbaka som segrare. Det strålar vilja och mod om vårt lag!
Historien säger kanske inte så mycket om framtiden men det är bara sex veckor sedan Ilves senast spelade på Wiklöf Holding Arena. Mest minnesvärt är att det var då som Thomas Mäkinen gjorde sin debut i startelvan och sedan dess gått från klarhet till klarhet. Den matchen, i maj, var det Ilves som tog kommandot och anföll ursinnigt de första femton minuterna. Sedan tog IFK över mer och mer och det var ytterst nära att just Thomas Mäkinen fick inleda målskyttet i sin första halvlek som ändå slutade mållös, mycket tack vare storspelande Ilvesmålvakten Mika Hilander. Andra bortaspelare som man ska akta sig för är till exempel Lauri Ala-Myllymäki, måltjuven Jonne Hjelm och hårtskjutande Antti Mäkijärvi som vid ett tillfälle träffade IFK-kaptenen Jani Lyyskis rygg istället för mål.
Den andra halvleken blev ändå IFK:s som till sist segrade med 2-0 efter mål av Diego Assis i den åttionde minuten på pass av Robin Sid och sedan 2-0 på pass av Josef Ibrahim.

Vi väntar också med spänning på Petteri Forsells comeback, han finns med största säkerhet med i truppen till kvällens match. Även i övrigt är skadeläget på bättringsvägen då Bobbie Friberg da Cruz är klar för spel igen och Albin Granlund är nära en comeback.

Välkomna till Wiklöf Holding Arena ikväll kl 18:30!

Jörgen Pettersson