NYHETER PÅ WIKLÖF HOLDING ARENA

Information från IFK Mariehamn AB

Om mindre än en vecka inleds årets ligasäsong och på Wiklöf Holding Arena rustas det för fullt inför IFK Mariehamns seriepremiär som är lördagen den 8 april klockan 16.00 då nykomlingarna JJK från Jyväskylä kommer på besök.

Som ett led i att höja standarden på arenan under Grönvitts hemmamatcher kommer besökarna på Wiklöf Holding Arena, även i år, att få uppleva en hel del förändringar som vi tror skall göra att vår publik får en ännu bättre upplevelse än under tidigare år.

Ett stort led i denna standardhöjning är att vi till årets säsong gjort om det publika utrymmet i huvudbyggnaden – det som hittills helt enkelt kallats cafeterian. Vi har delat upp cafeterian i två avdelningar där vi i fortsättningen erbjuder publiken möjligheten att i lugn och ro följa med matcherna från ”första parkett”. Vi har valt att kalla den nya avdelningen för ”Restaurang Grönvitt” och för att få tillträde till restaurangen måste man utnyttja något av våra två paket, innehållande ”Mat före matchen” eller vårt ”VIP paket” för bl.a företag.

”Mat före matchen” måste förbokas senast två dagar i förväg och innehåller förutom en 2-rätters middag också information från tränarstaben inför matchen. Om Ni önskar kan Ni följa hela matchen från Ert bord i restaurangen. Det går enkelt att gå in på IFK:s hemsida och med några få tryck boka sin plats. ”Mat före matchen” kostar 29 €.

Vårt ”VIP paket” omfattar entré till matchen, 2-rätters middag inkl. måltidsdryck, kaffe och kaka i halvtid samt information från tränarstaben inför matchen. Om Ni önskar kan Ni följa matchen från Ert bord i restaurangen och vi har även reserverat plats för Er ute på läktaren. Vill Ni boka paketet kontaktar Ni IFK kansliet för mera information. ”VIP paketet” kostar 59 € + moms.

Dessutom har IFK beviljats utvidgad serveringsrätt till årets säsong vilket innebär att man i år också kan avnjuta ett glas vin till maten i ”Restaurang Grönvitt” om man så önskar. All servering i ”Restaurang Grönvitt” kommer att ske till borden.

I ”Cafeterian” kommer fortsättningsvis traditionell försäljning att ske, d.v.s. kaffe, läsk, kokt korv, godis, chips, souvenirer osv.

”Restaurang Grönvitt” och ”Cafeterian” öppnar 90 minuter före avspark.

På den ”Norra Altanen” kommer det i år också att finnas en försäljningskiosk som i huvudsak är tänkt för bortalagets supporters. Denna kiosk ger oss möjlighet att bredda vårt sortiment och erbjuda tillresta gäster ett bättre utbud än under tidigare säsonger.

Den ”Södra Altanen” kommer att fungera som tidigare liksom de två ”Röda kioskerna” bakom läktaren.

Vårt utvidgade serveringstillstånd som vi har beviljats innebär också att vi kan utöka vårt dryckessortiment både på ”Norra Altanen”, ”Södra Altanen” och i ”Cafeterian”. Dessutom har vi i år utökat vårt sortiment av mat på dessa serveringsområden i form av rostbiff eller rökt lax med potatissallad som serveras i snygga portionsförpackningar.

Förutom grillkorv på ”Södra Altanen” kommer även tillresta bortasupporters att erbjudas detta vid den ”Norra Altanen”.

Nyhet för i år är också att det s.k. ”sponsortältet” bakom läktaren görs om till ”Kaffe & nybakat” där publiken enkelt kan smita in före matchen eller i halvtid och inhandla en varm kopp kaffe med nybakt kaffebröd.

Precis som i fjol kommer ”Chipsflaket” att öppnas 10 minuter före matchens slut där man kan köpa 3 valfria megapåsar chips + 3 valfria dip för 6 €.

På läktarens norra del kommer det i år att byggas fasta avstängningar för bortalaget supporters som enkelt kan utvidgas efter antalet personer.

En nyhet som publiken på Wiklöf Holding Arena också kommer att se från läktaren är att staden har byggt ett nytt TV torn samt en ny kommentatorshytt för TV produktionen.

Till kännedom får parkeringsplatser vid Ålands Gymnasium och Ålands Yrkesgymnasium användas för besökare till IFK:s hemmamatcher.

IFK hoppas att våra ändringar och kompletteringar skall skapa en bättre atmosfär i samband med hemmamatcherna och att publiken skall berikas på ett bredare sätt än under tidigare säsonger.

Välkommen på ligamatch!

Peter Mattsson

Klubbdirektör

IFK Mariehamn