Nystart borta mot FC Honka efter landslagsuppehållet

Grönvitt reser till Esbo för bortamatch mot Honka. Landslagsuppehållet har gett laget en behövlig vila och förhoppningsvis ser vi ett taggat IFK i jakten på tre välbehövliga poäng. 

Tränaren Lukas Syberyjski säger att man utnyttjat pausen på det sätt man tänkt:

- Pausen har gett mig och säkert även laget mycket energi. Vi har haft en möjlighet att reboota dvs omstarta alla våra system. Vi är redo att ta oss an Honka på torsdag.

Honka är ett passningsskickligt lag, och det är tydligt hur det mesta i deras spel kretsar kring det. Det leder också till att de släpper till väldigt få målchanser och därmed få mål. Å andra sidan skapar de heller inte så mycket målchanser offensivt, fortsätter Lukas.

Här är Lukas tankar kring matchbilden:

- Jag tror att Honka kommer att inledningsvis vara bollförande, det betyder ju inte att de är bättre. Sen tror jag att matchbilden kommer att pendla en hel del. Vi får se till att göra oss välförtjänta av ett bollinnehav, såväl offensivt som defensivt.

Under landslagsuppehållet har IFK har haft tvillingarna Aapo och Niilo Mäenpää i U-21 landslaget. Niilo startade i bortamatchen mot Danmark på tisdagkvällen och spelade 65 minuter, Aapo spelade inte alls. Danmark besegrade Finland med 2-1.Honka har inte haft spelare i landslagen under uppehållet.

Positivt är att IFK för första gången på lång tid har tillgång till hela spelartruppen. 

- Det är ju såklart bra att ha tillgång till alla spelare, säger Lukas.

FC Honka är svårbesegrat, de har endast förlorat två matcher i årets serie, de är också det lag som spelar mest oavgjort. Av spelade 18 matcher har hela 10 slutat med ett kryss. Laget ligger på fjärde plats i tabellen och försvarsspelet har varit bra då man har släppt in minst mål av alla, endast tolv insläppta så här långt.

Till matchen på torsdag saknar Honka sin bäste målskytt så här långt, Jean Marie Dongou och avstängde Nasiru Banahene.

Om någon är på plats i Esbo är det viktigt att komma ihåg att det krävs ansiktsskydd för att komma in på arenan. För oss som inte kan se matchen på plats finns möjligheten att komma till Wiklöf Holding Arena där matchen kommer att visas på storbild i Restaurang Grönvitt. Serveringen öppnar kl. 17.30. Matchen går även att ses på Ruutu+.

FC Honka - IFK Mariehamn torsdag 15.10 kl. 18.30

Robert Söderdahl