Oavgjort i Åbo efter sen kvittering

FC Inter – IFK Mariehamn 1-1 (1-0)

Över etthundra IFK-supportrar hängde med sitt IFK till Veritas Stadion i Åbo denna måndagskväll. IFK anfördes den här dagen av Kristian Kojola sedan ordinarie kapten Jani Lyyski är avstängd till följd av fyra varningar.

Det började riktigt illa för gästande IFK Mariehamn. Efter mindre än tre minuter gjorde Hämäläinen 1-0 till FC Inter efter en frisparkssituation där IFK-försvaret uppträdde lite för inbjudande. FC Inter har haft flyt i de senaste matcherna med seger mot HJK och oavgjort mot VPS. IFK kom till Åbo som ett topplag men med tre raka oavgjorda matcher i bagaget.

IFK kom tillbaka efter den inledande chockstarten och var ytterst nära att styra in en kvittering i den tjugonde minuten efter en bra friskpark av Petteri Forsell. Två minuter senare var det nära igen, efter en tilltrasslad situation framför FC Inter-målet. Som ett olycksfall i arbetet blev det istället nära 2-0 för FC Inter men linjedomaren var på hugget och vinkade offside.

Matchbilden var långt ifrån förutsägbar, båda lagen visade tydligt att man ville vinna. Men 1-0 till hemmalaget stod sig när första halvleken var över.

Lagen gick ut till andra halveken med samma manskap och ställningskriget fortsatte med målchanser åt bägge håll. Det hände mycket och ständigt men inget som var väldigt nära mål. Egentligen inte förrän i åttiosjunde minuten då Thomas Mäkinen först utmanade Fc Inter försvaret och fick frispark med sig från långt håll. I samma ögonblick gick Mäkinen ut och Josef Ibrahim kom in. Frisparken slogs, bollen studsade mellan backar och försvarare och stannade till sist hos Ibrahim som dundrade in 1-1! Det blev också slutresultatet och IFKs fjärde oavgjorda match. På söndag tror vi sådant är över. Då kommer FF Jaro på besök till Wiklöf Holding Arena.

Detaljerna från matchen kan man läsa mer om här.

/Jörgen Pettersson