Oavgjort i Esbo!

FC Honka – IFK Mariehamn 1 – 1 (1–0)

Det var upplagt för en fin kamp på Hagalunds idrottspark när IFK med senaste hemmasegern mot HJK i ryggen borde ha självförtroendet på topp, samtidigt som formstarka Honka inför dagens match hade tre raka segrar med sig.

Första halvlek

Grönvitt får sämsta tänkbara start på matchen efter att Honkas Sadiku tagit vara på en slarvigt slagen hemåt-passning från Baba Mensah och i princip kunde stöta in bollen i öppet mål förbi Fillion i IFKs mål..

Värmen är påtaglig i Helsingfors och efter tjugo minuter tas en snabb vattenpaus.

IFK har efter den tuffa starten svårt att få flyt i spelet, det är Honka som för spelet under matchens första trettio minuter och har möjlighet att utöka ledningen flera gånger om, bland annat genom en stolpträff. Samtidigt är det ett till synes frustrerat grönvitt som inte lyckas skapa målchanser.

När domaren blåser av för halvtidsvila så är det efter en relativt händelselös första halvlek, där Honka kontrollerat merparten av spelet och haft flera möjligheter till att utöka sin ledning.

Andra halvlek

Den andra halvleken inleds nästan exakt som den första men tvärt om, Honka bjuder IFK på en liknande hemåt-passning som Mensah gjorde i första halvleken och John Owoeri är framme och snor bollen och stöter in kvitteringen! Vilken revansch efter mardrömsstarten på matchen.

I den 53e matchminuten får IFK stuva om i laget efter att Melvin Kahnberg tvingas utgå efter en smäll han ådrog sig under första halvleken. Just idag saknas backar bland avbytarna, vilket gör att Tamminen går ner på backposition i samband med att Felipe ersätter Kahnberg.

Det är ett starkare IFK i den andra halvleken som har chansen att gå upp till ledning både en och två gånger. Samtidigt avtar Honkas ork och finess i det offensiva spelet.

Slutminuterna blir pulshöjande efter flertalet skadeavbrott, kramper och nära tio minuters tillägg, men matchen slutar oavgjort vilket får anses rättvist efter att första halvlek tillhört Honka, medan andra halvlek var fördel grönvitt.

/Niclas Lundberg

Målskyttar: Sadiku (2), Owoeri (49)

Varningar Honka: Voutilainen

Varningar IFK: Baliso, Abubakari, Tamminen

Domare: Joni Hyytiä

Ruutu-stjärnor: 3 Lucas Kaufman, Honka, 2 Maxim Rudakov Honka, 1 Joakim Latonen IFK

Laget:

Fillion – Mensah – Abubakari – Sjöroos – Dé – Latonen – Kahnberg – Baliso – Owoeri – Tamminen – Raitanen

Avbytare:

Henriksson – Ngamba (78) – Felipe (54) – Hambo (76) – Wiklöf (77) – Fonsell