Oavgjort mellan TPS och IFK

Finska cupen

TPS – IFK Mariehamn 1-1 (1-0)

Trots ett mestadels tydligt övertag lyckades IFK Mariehamn inte ta med alla tre pinnar hem från Åbo i dag. Slutresultatet blev 1-1 efter mål av Robbin Sellin.

Årets andra tävlingsmatch för IFK Mariehamn mot TPS i Kuppis började som den borde med tryck från bortalaget. IFK var starkare och snabbare och dominerade matchen från start. Efter tolv minuter var hörnstatistiken 0-2 och ledningsmålet hängde, ursäkta klyschan, på ett hår; som höll... Trots Robbin Sellins farliga frisparkar, hörnor och blixtsnabba ruschar, Jani Lyyskis förmåga att finnas lite överallt, Amos Ekhalies hästjobb, Philip Mantillas exakta hörnor och alla andras insatser fick inte IFK hål på TPS-kassen.

Istället var det Mika Ääritalo, den notoriske måltjuven från Åbo, som gav hemmalaget ledningen med 1-0 i den fyrtioandra minuten efter en olycklig retur från IFK-målvakten Marc Nordqvist efter ett svårt långskott.

Andra halvleken blev den förstas dubbelgångare, inledningsvis. IFK ägde spelet från start och visade direkt vem som ville bestämma mest. I den femtiotredje minuten kom det väntade kvitteringsmålet. Efter ståhej på högerkanten, mot TPS mål sett, fick Robin Sid bollen och trixade över och under och vid sidan av ett TPS-försvar som var chanslösa. Bollen passade sedan Robin Sid till Robbin Sellin som från drygt sex meters håll skog bollen i mål bakom en både konfunderad och överspelad TPS-målvakt. 1-1 och det var väldigt rättvist!

Efter det hände inget mer substantiellt. IFK-keepern Nordqvist räddade ett jätteskott i den sjuttioandra minuten. 17-årige Joel Mattsson lurade nästan skjortan av TPS-försvaret men Lacky Mkosana sköt vid sidan av TPS-målet. I den åttioandra minuten kom hemmasonen Rezgar Amani in på plan och hade fler hyggliga chanser till ledning men slutet blev oavgjort.

IFK:s nästa match i finska cupen är mot Pallo-Iirot nästa lördag 11 februari på hemmaplan i Eckeröhallen.

/Jörgen Pettersson