Oavgjort mot FC Inter i Åbo

FC Inter – IFK Mariehamn 1-1 (1-1)

Kvällens match mellan FC Inter och IFK Mariehamn slutade 1-1 efter en händelserik första halvlek och en mer lamslagen andra.

Den här kvällen var det knappt möjligt att hinna ner i tv-soffan innan IFK Mariehamn gjort 0-1 i bortamötet mot FC Inter i Åbo. Men det var inte nyförvärvet Robbin Sellin som öppnade kontot utan Aleksei Kangaskolkka som på en briljant pass från Gabriel Petrovic, genom både mittfält och försvar, blev helt fri med Intermålvakten Henrik Moisander och iskallt bredsidade in ledningsmålet efter en minut och trettio sekunder.

Det var alltså en hygglig början som inte blev sämre. IFK fortsatte att pressa hemmalaget men utan att göra fler mål. Istället blev det FC Inters Njazi Kuqi som gjorde sitt för säsongen fjärde mål efter en tilltrasslad situation där Jani Lyyski först räddade ett givet mål för att sedan tvingas se Kuqi kvittera matchen i den tjugofjärde matchminuten till 1-1. Vid sidan av målen handlade matchen mest om ställningskrig där IFK hade övertaget men inte levererade.

I slutet av första halvleken tecknade Aleksei Kangaskolkka för skada och byttes ut mot Rezgar Amani.

Andra halvlek blev ingen klang- och jubelföreställning. Lagen behöll sina positioner och utmanade på sin höjd försiktigt. I den sextiosjätte minuten kom Robin Sid in istället för Lucky Mkosana men inte heller det satte fart på spelet. Någon minut senare var det istället Njazi Kuqi som totalt frispelad missade målet på ett sätt han kommer att ligga sömnlös över i natt.

Och fick inte det honom att förlora nattsömnen borde situationen någon minut senare göra det. Det var en repris av 1-1-målet som slutade med – ingenting. IFK må ha haft hand om spelet men de farligaste målchanserna hörde till FC Inter i den andra halvleken.

Detta hjälpte inte. Trots många försök blev det inga fler mål denna fredagskväll. 1-1 och delad poäng blev resultatet.

Nästa match för IFK Mariehamn är på Valborgsmässoafton då VPS kommer till Mariehamn.

/Jörgen Pettersson