Offensiv kraft från TPS till IFK Mariehamn

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

IFK Mariehamn har förstärkt den offensiva delen av spelartruppen inför den kommande ligasäsongen. Detta efter att Grönvitt och Joakim Latonen skrivit ett ettårsavtal som innebär att Latonen lämnar åbolaget TPS för spel med Wiklöf Holding Arena som ny hemmaplan. 

Latonen som är 23 år gjorde under 2021 års säsong  11 mål och 7 målgivande passningar i TPS och var en bidragande anledning till att TPS så när tog steget tillbaka till Veikkausliiga från division 1.

Latonen spelar vanligtvis som en offensiv mittfältsspelare antingen centralt eller som ytter. Han är ursprungligen från KaaPo men har sedan 2015 tillhört TPS. 

-Jag är glad att jag får chansen att få visa upp min talang i Veikkausliiga igen. Jag ser fram emot att flytta till Mariehamn och få börja träna med laget och träffa alla nya lagkamrater. Jag hoppas också att laget och jag själv lyckas bra under säsongen som kommer, kommenterar Joakim Latonen

-Joakim är en ung och lovande spelare som vi känner till genom våra goda kontakter i Åboområdet. Han har ju också spelade över 30 talet matcher i ligan 2018  och 2020 så vi har erfarenhet av honom sedan dess. Han är en spelare som producerar mål och målgivande passningar och vi tror att han kan ta nästa steg i sin utveckling hos oss, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.