Ordförande har ordet

Bästa fotbollsvänner

Midsommarhelgen har passerat och vi närmar oss en ny fotbollssäsong. En sak vet vi helt säkert: det blir inte som vanligt! Efter tränings- och cupmatcher i januari och februari lamslog coronapandemin i stort sett hela världen och förstås även fotbollen. När det här skrivs har fotbollen i några av de stora länderna just kommit igång efter en cirka tre månaders paus. Inför 2020 ser vi fram emot många spännande, roliga och intressanta drabbningar. Hemmamatcherna vill vi förstås att du avnjuter på Wiklöf Holding Arena, som spelas på det splitternya konstgräset, vilket förstås höjer fotbollen speciellt under vår- och höstsäsong.

Det är i skrivande stund oklart exakt vilka publikregler som gäller denna säsong men vi hoppas förstås även i år få se mycket folk på våra hemmamatcher och vi kommer självklart att göra allt för att det ska ske på ett säkert sätt. Bortamatcherna hoppas vi – om det blir tillåtet – lockar till supporterresor med vår fanklubb Grönvita fans. Har du inte möjlighet att resa med till bortamatcherna (vi kan inte nu utgå från att det blir möjligt med organiserade resor till bortamatcherna denna säsong) sänds de även i år på www.ruutu.fi. För den som inte tittat på Ruutu.fi, gör det, det börjar bli riktigt bra. Och du vet väl att vi direktrapporterar alla våra matcher på Twitter?

Ny huvudtränare är Lukas Syberyjski och ny fys- och rehab-tränare samt assisterande tränare, Nils Lindgren. Välkomna båda två! Vi har igen många nya spelare i truppen, hela elva stycken. Lite intressant med tanke på att vi uttryckligen eftersträvar kontinuitet men så blir det ibland. Många unga spelare igen. Unga, snabba och hungriga skrev jag ifjol. Yngre, snabbare och hungrigare i år då hoppas jag. Styrelsens målsättning är fortfarande att vi är ett stabilt ligalag som placerar oss på den övre halvan av tabellen dvs topp-sex. Självklart vill vi både av sportsliga och ekonomiska skäl kriga till oss en Europaplats.

Vi vill vara NÄRMARE, MERA och ÖPPNARE!

Dan Mikkola
Styrelseordförande
Telefon +358-50-5244123
Dan.mikkola@godbyshipping.fi