Ordförande har ordet

Bästa fotbollsvänner

Vi har nu avverkat ungefär två tredjedelar av Veikkausliga 2020. Säsongen har starkt präglats av corona-pandemin som dragit fram över världen och tvingat oss alla att leva med ett nytt och annorlunda normalläge.

För fotbollen i Finland får vi ändå säga att det har gått rätt bra och vi har som en av de få ligorna i Europa fått spela inför publik. Veikkausliga inleddes cirka tre månader senare än normalt i början av juli med begränsningen max 500 personer på norra och södra sektionerna eller totalt 1.000 personer på hela Wiklöf Holding Arena. Sommaren har i Finland varit lugn på virusfronten och vi har åtminstone hittills inte drabbats av någon större spridning inom lagen eller publiken. Gott så men nu under hösten ökar virusspridningen igen och det gäller att vi alla tar vår ansvar. IFK Mariehamn har helt klart ett ansvar för arrangemangen kring våra hemmamatcher men även du som besökare på Wiklöf Holding Arena måste göra ditt. Avstånd, god handhygien samt att undvika att röra sig bland folk om man har symptom på luftvägsinfektion är en bra början. Vi hoppas självklart på att vi kan spela säsongen till slut utan incidenter och med publik. Hjälps vi alla åt så ökar vi chansen för att det faktiskt blir så.

Fotbollsmässigt då? Styrelsens målsättning är att vi är ett stabilt ligalag som placerar oss på den övre halvan av tabellen dvs topp-sex. Självklart vill vi både av sportsliga och ekonomiska skäl kriga om en Europaplats. Efter 17 spelade matcher ligger vi nia. Inte så bra som vi skulle vilja alltså men den verkliga mätaren på säsongen är förstås placering när serien är avslutad. Så hur kommer då säsongen att utveckla sig? Det vet vi ju inte men vi kan ändå konstatera att vi för tillfället har

- trettio poäng kvar att spela om
- fyra poäng upp till topp-sex
- sju poäng upp till den förmodligen mycket åtråvärda fjärdeplatsen
- åtta poäng ner till kvalplats

Ska vi då vara optimister eller pessimister? Är glaset halvfullt eller halvtomt? Mitt glas är definitivt halvfullt, blicken är riktad uppåt i tabellen och jag ser med spänning fram emot ytterligare tio högintressanta matcher.

Väl mött på Wiklöf Holding Arena i ett gradvis tilltagande höstmörker. Och förstås med hänsyn till gällande regler och respekt för våra medmänniskor!

Vi vill vara NÄRMARE, MERA och ÖPPNARE!

Dan Mikkola                                                                                     
Styrelseordförande
Telefon +358-50-5244123
Dan.mikkola@godbyshipping.fi