Ordförande har ordet

Bästa fotbollsvänner,

Det har väl aldrig varit tydligare än i år hur mycket IFK Mariehamns framfart i Veikkausligan de facto betyder för hela Åland. Vi har sett ett enormt engagemang vilket kommer ur känsla och omsorg för den klubb som på olika sätt definierar hela Åland. Vi kämpar mot en omvärld som är större än vi. Fotboll är passion och underhållning och något som starkt och tydligt förenar oss supportrar. Mitt i allt detta får vi aldrig glömma bort att fotboll också är glädje och framtidstro.

I sportslig mening finns det en del att önska från fotbollsåret 2021. Det återstår fortfarande många matcher men våra poäng borde varit fler, det kan vi alla vara överens om. Att vi gör olika analyser av varför det gått som det gått kan vi säkert också vara ense om. Liksom livet är också fotbollen fylld av utmaningar och prövningar vilket är en del av spelet, annars skulle det snabbt bli trist. Från styrelsen och klubbledningen är ambitionen helt klar – vi ska fortsätta spela i Veikkausligan 2022 liksom vi gjort de senaste 17 åren. Det är en prestation som bara två lag i ligan för tillfället överträffar: HJK och FC Inter. Att vi lyckats med detta är ett resultat av samarbete på många olika plan. Sponsorer, supportrar, stad och landskap, personal och frivilliga insatser som insett vikten av att utmana vår omvärld i världens kanske största underhållningsindustri. Grönvita hjärtan gör skillnad.

För att vi ska fortsätta finnas kvar i landets högsta liga krävs ständiga satsningar och förnyelse och därför har vi förstärkt truppen med tre intressanta nyförvärv inför slutfasen av säsongen: Filip Almström Tähti, Denys Balanyuk och Kerim Tatar. Alla lag är större än enskilda spelare men vi tror på IFK och gör detta för att stärka och förbättra. I ekonomisk mening är det en djärv satsning som vi gör för att vi tror på framtiden samt glädjen och gemenskapen som fotboll skapar.

Tabelläget är sådant att vi behöver poäng. Vi förväntar oss självklart att spelare och ledare gör sitt allra yttersta i de återstående matcherna. Vi vill se modiga och hungriga spelare - då är vi ostoppbara.

Vad kan då du – bästa fotbollsvän – göra? Jo, du kan komma till Wiklöf Holding Arena på söndag kl 1830 och heja fram ditt favoritlag mot en trendbrytande vinst mot FC Honka. Den vinsten behöver vi och den vinsten förtjänar killarna på och vid sidan av planen. Ju fler vi blir, desto starkare är vi.

Väl mött på Wiklöf Holding Arena. Vi stöder vårt lag i alla väder, i medgång & motgång, i regn & solsken, alltid!

Vi vill vara NÄRMARE, MERA och ÖPPNARE!

Dan Mikkola
Styrelseordförande
Telefon +358-50-5244123
dan.mikkola@godbyshipping.fi