Ordförande har ordet

Bästa fotbollsvänner,

När det här skrivs i början av mars ligger vi tidsmässigt mitt emellan försäsong och ”riktig” tävlingssäsong. Ligacupen är för vår del avslutad, efter en inledande och historisk första bortavinst mot HJK kom två snöpliga uddamålsförluster mot FC Inter och HIFK vilket gjorde att vi inte gick vidare till slutspel. På programmet står nu närmast träningsmatcher mot allsvenska IK Sirius, HJK och Ekenäs IF.

Föregående två säsonger påverkades kraftigt av coronapandemin, vi tror och hoppas nu att det värsta ligger bakom oss och att vi 2022 får spela en normal säsong helt utan begränsningar i publik.

Vår första match i Finlands cup spelas den 13 eller 14 april och premiären i Veikkausliiga spelas hemma på Wiklöf Holding Arena den 2 april mot FC Lahti. Grundserien i Veikkausligan spelas 2022 med 11 dubbelmöten eller totalt 22 omgångar. Därefter delas serien upp i en övre och en nedre del med ytterligare 5 matcher samt ett play off om en plats för spel i Europa.

Hemmamatcherna ser du förstås på plats på Wiklöf Holding Arena. Bortamatcherna hoppas vi lockar till supporterresor med vår nygrundade förening Supporterföreningen Grönvitt. Har du inte möjlighet att resa sänds matcherna även i år på Ruutu+ samt visas på storbildsskärm på Wiklöf Holding Arena . Och du vet väl att vi direktrapporterar alla våra matcher på Twitter.

Truppen då? Liksom föregående år är det många nya ansikten. Även i år med betoning på unga och hungriga spelare kompletterat med några riktigt meriterade och rutinerade rävar. Gällande egna förmågor hoppas vi självklart att Oscar Wiklöf och Melvin Kahnberg ska slåss om platser i startelvan samt att ungdomsspelaren Arvid Lundberg ska få testa på hetluften i Veikkausligan. För många på Wiklöf Holding Arena blir det också ett kärt återseende när publikfavoriten Robin Sid efter några års frånvaro åter kliver in på det vackert gröna konstgräset. Laget leds av vår egen Daniel ”Ahna” Norrmén i samarbete med Jari Pyykölä, Johan Sundman, Hugo Holmberg samt rehab- och fystränarna Philip Garvö och Anton Koli. Det ska bli mycket spännande att se vad Ahna & co får ut av årets trupp!

Väl mött på Wiklöf Holding Arena när säsongen drar igång.

Och du kommer väl på Supporterföreningen Grönvitts säsongskickoff torsdag 10 mars 2022 kl 1800? På Wiklöf Holding Arena förstås!

Vi vill vara NÄRMARE, MERA och ÖPPNARE!

Dan Mikkola
Styrelseordförande
Telefon +358-50-5244123
dan.mikkola@godbyshipping.fi