Ordförande har ordet

Bästa fotbollsvänner

Trots höstmörker, regn och rusk blev det en väldigt bra fotbollssöndag. IFK Mariehamn tog sin första bortaseger mot HJK efter 15 år i ligan och vilken match vi gör det i! Nu har vi ytterligare två hyperspännande matcher att se fram emot eftersom ett för Europaspelet helt avgörande dubbelmöte mot Honka väntar. Först hemma på Wiklöf Holding Arena imorgon onsdag klockan 18.30 och sedan i Esbo på söndag klockan 13.00. En fantastisk avslutning på fotbollssäsongen oberoende av hur det går.

Dessutom – efter mina fem studieår i Åbo - är det väldigt roligt att se TPS tillbaka i Veikkausliga. En klassisk fotbollsklubb som nu åter är tillbaka på högsta nivå. Stort grattis! Absolut inget ont om KPV men för laget och fansen i IFK Mariehamn är det självklart enklare och billigare att resa till Åbo än till Karleby. Ur ett supporterperspektiv borde Veikkausliga 2020 vara i stort sett perfekt: minst tre bortamatcher i Helsingforstrakten och två i Åbo. Läge för välbesökta supporterresor alltså.

Men först ska vi förstås spela klart säsongen 2019. Imorgon onsdag har vi alla chansen att stöda vårt lag hemma på Wiklöf Holding Arena då del ett av Europakvalet mot Honka avgörs. Kamp lär det bli, under förhållanden som definitivt inte är de bästa för skönspel. Konstgräset som ska vara klart i maj 2020 är helt klart efterlängtat eftersom den nuvarande naturgräsplanen för länge sedan passerat sitt ”bäst före” datum. Lätt blir det inte men vi ger järnet och med publikens stöd är allt möjligt.

Vi ses på Wiklöf Holding Arena på imorgon alltså!

Den oerhört tjusiga gröna huvudbonaden på bilden har jag lovat att Daja får om han fixar Europaspel åt oss. Det löftet står jag gärna för!

Vi vill vara NÄRMARE, MERA och ÖPPNARE!

Dan Mikkola
Styrelseordförande
Telefon +358-50-5244123
Dan.mikkola@godbyshipping.fi