Ordförande har ordet - säsongen 2019 avslutad.

Bästa fotbollsvänner

Det har varit en högdramatisk säsong med spänning in i det sista innan det avgjordes om vi igen skulle få spela i Europa. Vi hade sportsligt sett en bra säsong. Inte fantastisk men bra. Styrelsens målsättning är att vi ska vara ett stabilt ligalag och med det menar vi att vi ska vara topp-sex. I år blev vi just sexa i ligan och vi fick silver i Finlands Cup. Vi hade dubbla chanser att ta den sportsligt och ekonomiskt viktiga Europaplatsen men lyckades tyvärr inte. Men som sagt definitivt en bra säsong.

Vi hade fallande genomsnittliga publiksiffror men låt oss inte glömma att över 20.000 personer sett våra hemmamatcher på Wiklöf Holding Arena – tusen tack, eller snarare 20.000 tack till er alla!
Säsongavslutning är i grunden positiv men det finns också vemodiga aspekter med spelare och ledare som lämnar oss. Nu hoppas vi att så många som möjligt av 2019 års trupp är med oss igen 2020 men åtminstone några tomrum kommer det att bli.

Peter "Lundis" Lundberg går vidare i sin karriär och blir landslagstränare för Finlands U19-lag.
Vi skulle självklart gärna ha haft dig kvar några år till – men vi är förstås mycket glada för din skull och inte så lite stolta över att bollförbundet väljer just vår huvudtränare till landslaget.
Lundis är utan vidare IFK Mariehamns mest meriterade tränare.
Cupguld 2015 som assisterande tränare, ligaguld 2016 som huvudtränare och cupsilver 2019.
Vi har spelat Champions League mot Legia Warszawa och Europa League mot Inter Baku och Odd.
Tack Lundis för dina åtta år.

Daniel "Daja" Sjölund
Ålands överlägset mest meriterade spelare.
IFFK, IFK Mariehamn, Brommapojkarna, West Ham, Liverpool, Djurgården, Åtvidaberg, Norrköping och så sluts cirkeln i IFK Mariehamn.
Vi är stola över dina framgångar och självklart mycket nöjda med att du valde att avsluta med oss i Mariehamn.
Tack Daja och lycka till med din karriär utanför fotbollen. Och förresten, det finns säkert en plats åt dig inom IFK Mariehamn när suget blir för stort…

Kristoffer "Kricke" Weckström
Vad du gör i framtiden vet åtminstone inte jag ännu men du kommer att vara saknad.
Eftersom jag varit med och intervjuat ett antal kandidater till posten som huvudtränare vet jag hur respekterad du är.
Jag lyfter på hatten och önskar lycka till!

Den - enligt vissa - inte så snygga gröna huvudbonaden fick jag tyvärr behålla! Nå löftet står kvar till nästa säsong, den lagkapten som fixar plats i Europaspel åt oss får den. Absolut!

Vi vill vara NÄRMARE, MERA och ÖPPNARE!

Dan Mikkola
Styrelseordförande
Telefon +358-50-5244123
Dan.mikkola@godbyshipping.fi