Örebro SK-IFK Mariehamn 3-2

Det blev en målrik, trevlig tillställning på Behrn Arena i Örebro under lördagseftermiddagen. Hemmalaget Örebro SK besegrade till slut grönvitt med 3-2 efter att ha haft ledningen med 2-1 i halvtid.

ÖSK kom ut och spelade en snabb, kombinationsrik fotboll i början av matchen och pressade ner IFK mot det egna straffområdet. Redan i den andra minuten gjorde Kalle Holmberg 1-0 för Örebro och i den tjugonde minuten låg bollen igen i nätet bakom Walter Viitala i IFK-målet. Denna gång ditförpassad av Örebroanfallaren Alhassan "Crespo" Kamara. Efter målet tog sig våra grönvita krigare i kragen och flyttade upp positionerna, fick mycket bollinnehav på Örebros planhalva och i den 28 minuten kom reduceringen till 2-1. Gabriel Petrovic slog ett inlägg från vänsterkanten som Brian Span nådde högst på och nickade in bollen vid målvakten Jacob Rinnes vänstra stolpe.

Under slutet av första halvlek hade IFK ett antal fina anfall och flera avslut mot mål utan att lyckas få in en kvittering.

Dever Orgill hoppade in efter halvtidspausen istället för Aleksei Kangaskolkka och sju minuter in i andra halvlek kvitterade Dever till 2-2 efter att Philip Mantilla gjort en lång löpning längs högerkanten och inlägget tog Dever hand om på bästa sätt. Snabb svängning och skott i målvaktens bortre hörn.  Örebro kunde sedan avgöra matchen i den 71a minuten då mittbacken Erik Moberg gick upp på en hörna och nickade in bollen över en chanslös Walter Viitala.

Efter matchen var vår tränare Peter Lundberg inte nöjd med resultatet, men hittade mycket positivt i spelet mot ett starkt motstånd. - De sista sjuttio minuterna var nog de bästa vi spelat denna försäsong, säger "Lundis". Vi hade en bra offensiv, passningsspelet fungerade och det var som sagt ett bra lag vi mötte.

IFK bytte, som redan nämnts, in Dever Orgill i halvtid, Josef Ibrahim gick ut efter 74 minuter och ersattes av Robin Sid. Även Joel Mattsson fick chansen att känna lite på allsvenskt motstånd då han hoppade in istället för Brian Span på mittfältet i den 89e minuten.