Otso Virtanen till Hibernian FC

Det är med glädje och stolthet vi kan meddela att Otso Virtanen skrivit ett 3,5 års kontrakt med den skotska klubben Hibernian FC från Edinburgh, http://www.hibernianfc.co.uk/

Hibernian är ett av de "klassiska" lagen i skotsk fotboll, som dock förra säsongen ramlade ur skotska Premiership och denna säsong spelar i näst högsta serien, Championship. Där ligger de för tillfället på andra plats och slåss med bl.a. Glasgow Rangers om avancemang. "Hibs" har också fyra skotska mästerskapstitlar, den senaste dock för så länge sedan som 1952.

Otso kom 2013 till Grönvitt från TPS som en ung lovande målvakt och utvecklades till en stabil förste målvakt i Veikkausligan och blev också ordinarie målvakt i det finska U21-landslaget.

Efter sina fina insatser under förra säsongen visades också intresse från ett flertal utländska klubbar och Otso valde att söka sig utomlands för att ta ytterligare ett steg i sin karriär.

Vi är mycket stolta över sättet Otso utvecklades under sin tid i IFK och nu har lyckats få kontrakt med en av de större klubbarna i Skottland.

Ett stort lycka till önskar vi Otso i hans framtida utmaningar!