På söndag ska vi slå HJK!

Årets hittills viktigaste match äger rum på söndag då HJK från Helsingfors kommer till Eckeröhallen för kvartsfinal i Finska Cupen mot hemmastarka IFK Mariehamn. Huvudstadslaget har mobiliserat rejält inför årets säsong och känner pressen på att allt annat än segrar (helst i både cup och liga) är ett misslyckande. I och för sig har sju spelare lämnat laget men å andra sidan har man skaffat åtta nya. Bland nyförvärven har vi landslagets Juha Pirinen som kom från RoPS, spelskicklige Faith Friday Obilor från FC Inter, Demba Savage från BK Häcken och Hannu Patronen från Sogndal i Norge. Fast även om deras meriter väger tungt är det inte så mycket nytt.

– Till skillnad från tidigare år satsar HJK i på ganska säkra kort, alltså på spelare som presterat många år i ligan sedan tidigare, säger IFK-tränaren Peter Lundberg till Nya Åland.

IFK Mariehamn har hittills inte lyckats vinna mot HJK i Helsingfors men på Åland är det en helt annan sak. Vem minns inte 5-1 matchen i semifinalen i Finlands Cup år 2015?

Tränaren Peter Lundbergs manskap är redo med undantag för skadade Albin Granlund och Philip Sparrdal Mantilla samt Joel Mattsson som är på landslagsuppdrag.

– Vi måste komma upp i vår fulla potential. Vi måste vara noggranna i varje moment. Fasta situationer blir oerhört viktiga. Mycket kommer att avgöras där, säger Lundis till Nya Åland.

Av de åtta lag som gör upp i kvartsfinalerna finns fem ligalag och tre från division ett; FF Jaro, FC Honka och KPV.

Matchen mellan IFK och HJK börjar 17.00 på söndag i Eckeröhallen. Buss avgår från bussplan i Mariehamn kl. 16.00 med retur efter matchens slut och kostar 5 € t/r. Övriga tre matcher spelas på lördag och är Ilves-KPV, FF Jaro-FC Honka och SJK-FC Inter.