Parma-spelare ansluter till IFK

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Unga intressanta Parma-spelare ansluter till IFK

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har i dagarna gjort klart med två unga och intressanta spelare som Grönvitt får låna under inkommande ligasäsong. Det rör sig om 20-årige Moussa Kone och 21-årige Muhamed Tehe Olawale som båda kommer från Elfenbenskusten. Spelarna tillhör italienska Serie A-klubben Parma och lånas ut till IFK Mariehamn under en säsong.

Moussa Kone är mittfältare medan Muhamed Tehe Olawale är anfallare. Tehe är bekant med finsk fotboll redan eftersom han under senaste säsong varit utlånad till TPS och där spelade han 21 matcher i Veikkausliiga och gjorde tre mål. Moussa Kone å sin sida kommer direkt från Parmas U-19 lag.

- Vi har erbjudits en möjlighet från Parma att låna dessa unga lovande spelare under inkommande Veikkausliigasäsong och ser det som en bonus att bredda spelartruppen samtidigt som vi får tillgång till två bra spelare som har skolats i Parma. De är spelare som vi får chansen att utveckla under säsongen och som kan bidra till laget om allt stämmer för dem hos oss och de är helt klart utmanarspelare som kan få sitt genombrott, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.