Peter "Lundis" Lundberg coachar landskamper på hemmaplan

Trots att den inhemska fotbollssäsongen lider mot sitt slut, kan den åländska fotbollspubliken se fram emot två riktiga godbitar på Wiklöf Holding Arena i november. Då möts nämligen Finland och Sverige i en dubbellandskamp med sina P20-landslag. Tränare för Finland är hemmasonen Peter "Lundis" Lundberg, som därmed är tillbaka på Wiklöf Holding Arena, om än tillfälligt. Lundis var huvudtränare för IFK 2016 - 2019, med ligaguldet från 2016 som största merit.

Att Lundis nu får spela matcher på hemmaplan kommenterar han så här:

- Det ska bli riktigt roligt att coacha landslaget på min hemmaö och extra roligt är det att vi möter Sverige.

Matcherna spelas på torsdag 11/11 kl 19 och på söndag 14/11 kl 16. IFK Mariehamn står som medarrangör till landskamperna vilket IFKs föreningschef Thomas Fonsell kommenterar så här:

- Finlands Bollförbund (FBF) kontaktade oss och frågade om vi var intresserade att arrangera landskamperna och det var vi naturligtvis. Det är stort för både IFK och Åland att FBF lägger landskamperna på Wiklöf Holding Arena. En extra krydda till matcherna är naturligtvis att Lundis är tränare för Finland.

Mera information om matcherna, t ex biljettförsäljning, meddelas senare. IFK behöver också frivilliga personer för att genomföra evenemangen, men mera information kommer senare.

Här är Finlands trupp till matchen https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/u20-maajoukkue-nimetty-marr...

Sverige har ännu inte publicerat sin spelartrupp.

Foto: Juha Tamminen